Μαντούβαλος: O Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να γνωρίζει αν υπήρχαν παράνομα εισοδήματα

Μαντούβαλος: O Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να γνωρίζει αν υπήρχαν παράνομα εισοδήματα
Sooc

Τι κατέθεσε ο πρώην αναπληρωτής προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Παν. Μαντούβαλος, σχετικά με τη διαγραφή από τη λίστα Λαγκάρντ των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στη γνώση που θα μπορούσε να είχε ο κατηγορούμενος πρώην τσάρος της Οικονομίας για τα εισοδήματα, δηλωθέντα ή μη, των συγγενικών του προσώπων αναφέρθηκε το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, Παν. Μαντούβαλος, κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο αναπληρωτής πάρεδρος, Γ. Μπόμπολης ρώτησε το μάρτυρα: “ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι πήρε ένα cd από τη Γαλλία. Τη στιγμή που διέγραψε τα τρία αρχεία, μπορεί να γνώριζε το ποσό που φέρεται ότι δεν δηλώθηκε από τους συγγενείς τους”.

Ο Παν. Μαντούβαλος απάντησε σχετικά: “Δεν θα ήταν δυνατόν να το γνωρίζει. Αν δεν είχε συνεννοηθεί με τα ξαδέλφια του, δεν θα μπορούσε να έχει γνώση από τέτοιες λεπτομέρειες”.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Παπακωνσταντίνου: Στα 6,2 εκατ. η μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη των συγγενών

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην έκθεση του ΣΔΟΕ δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι, καθώς κρίθηκε ότι υποβλήθησαν τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, ο συνήγορος Τ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε στο μάρτυρα, πως αν δεν οριστικοποιηθεί ο φόρος, τότε η ζημιά που φέρεται να έχει επέλθει, είναι στον αέρα.

Ο μάρτυρας απόρησε για το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί το πρόστιμο για τα συγγενικά πρόσωπα, με τον πρόεδρο Νικ. Πάσσο να ρωτά: “Αν καταλήξουν οι υπηρεσίες ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, τότε τί συμβαίνει;”

“Τότε δεν συντρέχει αδίκημα για τα πρόσωπα αυτά” απάντησε ο μάρτυρας.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα