Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ο Φύσσας δεν είχε διάθεση για καυγά

Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ο Φύσσας δεν είχε διάθεση για καυγά
Δήκη της "Χρυσής Αυγής" στην ΄'αιθουσα του Εφετείου Αθηνών, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Το στιγμιότυπο από την κατάθεση του μάρτυρα Χατζησταμάτη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του εξωτερικού φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού Δημήτρη Χατζησταμάτη, ο οποίος -όπως κατέθεσε- αποφάσισε να μεσολαβήσει για να ηρεμήσουν οι εντάσεις έξω από την καφετέρια "Κοράλι"

Δεν κατάφερε να αναγνωρίσει με βεβαιότητα τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης κατά του Παύλου Φύσσα, ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού Δημήτρης Χατζησταμάτης, ο οποίος -όπως είπε- αποφάσισε να μεσολαβήσει για να ηρεμήσουν οι εντάσεις έξω από την καφετέρια “Κοράλι”.

Ο μάρτυρας “έδειξε” τους Γιάννη Άγγο και Ελπιδοφόρο Καλαρίτη ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα πως ήταν μέλη της ομάδας που περίμενε την παρέα του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια ” Κοράλι”.

Μάρτυρας : Ο κύριος, μοιάζει πολύ με εκείνον που μίλησα εκείνο το βράδυ.(σ.σ. έδειξε τον Γιάννη Άγγο).

Πρόεδρος : Άλλος;

Μάρτυρας : Και ο κύριος με το μαύρο, μοιάζει αλλά… ( σ.σ. αναφέρθηκε στον Ελπιδοφόρο Καλαρίτη). Ανάμεσα σε αυτούς τους δυο είμαι αλλά δεν μπορώ …

Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης υποστήριξε πως ο Παύλος Φύσσας “ήταν πράος, ηρεμότατος με την κοπέλα του ο άνθρωπος. Δεν είχε διάθεση για καυγά”.

Αν. Εισαγγελέας: Από τις δυο ομάδες, ποια συμμορφώνονταν περισσότερο, ποια θα υποχωρούσε;

Μάρτυρας: Η παρέα Φύσσα είπε “άντε πάμε για μια μπύρα”, ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ και θεώρησα  το επεισόδιο λήξαν, μετά όμως συνέβησαν όλα…

Ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση δέχθηκε ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του.

Οπως υποστήριξε, η παρέα του Παύλου Φύσσα ήταν σε θέση άμυνας, χωρίς όμως ο ίδιος να καταλαβε το λόγο της διανάχης. Πετιέγραψε δε την “παρέα της Χρυσής Αυγής” ως “ομάδα με πειθαρχία και με μια στρατιωτική δομή”.

Πολιτική Αγωγή : Ποια από τις δυο ομάδες είχε επιθετική συμπεριφορά;

Μάρτυρας : Η παρέα της Χρυσής Αυγής προς τους άλλους (σ.σ. παρέα Φύσσα). Οι άλλοι ήταν οι αμυνόμενοι. Εκείνη την ημέρα δεν κατάλαβα πως ήταν πολιτική  η διαφορά. Την άλλη ημέρα το διάβασα στο διαδίκτυο.

Το λόγο πήραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, τους οποίους απασχόλησε ο διάλογος που προηγήθηκε ανάμεσα στις δύο παρέες. “Ο φωτισμός ήταν ανεπαρκής και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω “ποιος είχε πειράξει ποιον” ούτε από πού ξεκίνησε η φασαρία” κατέθεσε, διευκρινίζοντας πάντως πως εκτίμησή του είναι ότι Η ομάδα που φοβόταν περισσότερο ήταν αυτή του Παύλου Φύσσα. Οπως ειπε χαρακτηριστικά, “θα τους έκαναν μια χαψιά”.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα