“Με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει σχέση” λέει ο Λ. Τσούκαλης στη δίκη Παπακωνσταντίνου

“Με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει σχέση” λέει ο Λ. Τσούκαλης στη δίκη Παπακωνσταντίνου
, , ` `, , 25 , 2015 / Former finance minister George Papakonstantinou appears before a special court to face charges for allegedly tampering with a confidential tax document known as the 'Lagarde list', in Athens, Greece on February 25, 2015 Nick Paleologos / SOOC

Με την κατάθεση του πανεπιστημιακού Λουκά Τσούκαλη ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ

Ο μάρτυρας που προτάθηκε από την υπεράσπιση, υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι ο κατηγορούμενος “με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται”.

Τον χαρακτήρισε ως “ευφυή άνθρωπο με ήθος και γνωστό για την ακεραιότητά του”, προσθέτοντας πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου “δεν ήταν ο παραδοσιακός πολιτικός που τον ενδιαφέρει η καριέρα του. Βρέθηκε από συγκυρία στη θέση αυτή και οι αποφάσεις που έπαιρνε είχαν να κάνουν με το εάν η χώρα θα πέσει ή όχι στον γκρεμό και αυτό ήταν το κύριο μέλημά του”.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει η πρώην γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου, το όνομα της οποίας ακούστηκε από μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που έφεραν τη Σοφία Μπέλμπα ως τον άνθρωπο που πιθανότατα διάβασε κάποια ονόματα της λίστα Λαγκάρντ.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΝΣΚ κ. Γεωργακόπουλος, ενώ αύριο έχει κληθεί τα καταθέσει ο μάρτυρας “κλειδί” και συντάκτης της πραγματογνωμοσύνης γύρω από το περιβόητο στικ της λίστα Λαγκάρντ, κ. Δελτσίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα