Μετέφεραν 1.000 'μπόμπες' από Βουλγαρία και Ρωσία που θα κατέληγαν σε μπαράκια

Μετέφεραν 1.000 'μπόμπες' από Βουλγαρία και Ρωσία που θα κατέληγαν σε μπαράκια

Σε οικογενειακή επιχείρηση είχαν μετατρέψει δύο αδέρφια την προμήθεια νυχτερινών κέντρων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας με καθαρό οινόπνευμα και ποτά 'μπόμπες' προερχόμενα από Βαλκάνια και Ρωσία...

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, δύο αδέρφια ηλικίας 35 και 32 ετών, έπειτα από τον εντοπισμό πλήθους φιαλών λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες στην περιοχή της Πολίχνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο σπίτι των συλληφθέντων και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 35χρονου 891 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά, 606 άδειες φιάλες διαφόρων ποτών, 400 καπάκια φιαλών, 1261 ετικέτες διαφόρων ποτών, μία κατσαρόλα με κάνουλα, 13 φιάλες που περιείχαν καθαρό οινόπνευμα, και δύο μπλοκ στα οποία αναγράφονταν μεταξύ άλλων, στοιχεία ονομάτων και παραγγελιών.

Επίσης προέκυψε ότι, στο πατρικό σπίτι των συλληφθέντων στην πόλη της Καρδίτσας βρισκόταν αποθηκευμένη, επιπλέον ποσότητα αλκοολούχων ποτών, η οποία και εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 386 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά και 134 κιλά τσίπουρο συσκευασμένα σε τέσσερα βαρέλια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μέρος της ποσότητας των αλκοολούχων ποτών, προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Ρωσία και διατίθετο σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την αποκόμιση κέρδους από τη μη καταβολή ΦΠΑ, αδιαφορώντας προφανώς οι δράστες για τις συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ δείγματα των κατασχεθεισών ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών, θα αποσταλούν προς εργαστηριακή εξέταση.

ADVERTISING

SHARE: