Μετέφεραν με φουσκωτό από την Αλβανία στην Θεσπρωτία σχεδόν 260 κιλά κάνναβης!

Μετέφεραν με φουσκωτό από την Αλβανία στην Θεσπρωτία σχεδόν 260 κιλά κάνναβης!

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιείτο στην δια θαλάσσης μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στη Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για 7 Έλληνες, έξι άνδρες ηλικίας από 20 έως 48 ετών και μία 19χρονη γυναίκα και τέσσερις Αλβανούς, τρείς άνδρες ηλικίας 33, 36 και 40 ετών και μία 21χρονη.

Μετέφεραν με φουσκωτό από την Αλβανία στην Θεσπρωτία σχεδόν 260 κιλά κάνναβης!

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Αλβανία και διακινούσε τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό, μέσω Πάτρας, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατάφερε μετά από συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς τη δια θαλάσσης μεταφορά και την εισαγωγή, την χερσαία μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν φουσκωτό σκάφος και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Μετέφεραν με φουσκωτό από την Αλβανία στην Θεσπρωτία σχεδόν 260 κιλά κάνναβης!

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχε ο 40χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ο οργανωτής των θαλάσσιων μεταφορών της κάνναβης από την Αλβανία στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Ο 33χρονος ομοεθνής του ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή της κάνναβης από το φουσκωτό σκάφος και συντονιστής των χερσαίων μεταφορών στην Ελλάδα. Επιπλέον, υπεύθυνος για την στρατολόγηση ατόμων για τις ανάγκες της οργάνωσης ήταν ένας 31χρονος Έλληνας. Στα υπόλοιπα μέλη είχε επιμερισθεί η ευθύνη της ασφαλούς μεταφοράς (προπομποί), της αποθήκευσης, της διακίνησης και της προετοιμασίας για την εξαγωγή, μέρους των ποσοτήτων ναρκωτικών, στο εξωτερικό.

Μετέφεραν με φουσκωτό από την Αλβανία στην Θεσπρωτία σχεδόν 260 κιλά κάνναβης!

Σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε σε λιμένα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας το φουσκωτό σκάφος, με το οποίο είχαν μεταφερθεί οι ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία και κατασχέθηκε.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας και το Αντίρριο Αιτωλοακαρνανίας 257 κιλά και 845,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,9 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, 5.730 ευρώ, 100.200 Λεκ Αλβανίας, δύο ζυγαριές ακριβείας, 35 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένας μεταλλικός τρίφτης και μία σιδερογροθιά. Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ADVERTISING

SHARE: