Μικρή Άννυ: Όταν έκλεισαν οι κάμερες. Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες του φόνου

Μικρή Άννυ: Όταν έκλεισαν οι κάμερες. Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες του φόνου

Τι αποκάλυψαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυ από τον ίδιο της τον πατέρα. Ενδεχομένως δολοφόνησε το παιδί του, χτυπώντας το με κίνητρο την ζήλια. Πώς προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του (Vid)

«Πρωτόγνωρα ειδεχθές έγκλημα σε επίπεδα τόσο εγχώρια όσο και διεθνή» αποτελούν η δολοφονία και ο τρόπος εξαφάνισης των μελών του σώματος του νεκρού παιδιού, όπως χαρακτηρίστηκαν από τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη, κατά την επίσημη παρουσίαση των λεπτομερειών εξιχνίασης της υπόθεσης, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο.

Τα όσα περιέγραψαν οι αστυνομικοί στους δημοσιογράφους, αφού έκλεισαν οι κάμερες είναι απλά απερίγραπτα… Ο μόνος λόγος μεταφοράς τους στο αναγνωστικό κοινό, δεν είναι ο λόγος του εντυπωσιασμού, γιατί εδώ πρώτα από όλα το περιστατικό αυτό αφορά τις φρικαλεότητες σε βάρος ενός μικρού παιδιού!

Ο μόνος λόγος, μεταφοράς των όσων διαβάζετε είναι για την πλήρη ενημέρωση του κοινωνίας, τόσο για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και για το τι είναι ικανό τελικά να διαπράξει το ανθρώπινο είδος…

Και το πως είναι η πραγματική κοινωνία και όχι μία ιδεατή… Το παιδί αυτό δεν έπεσε θύμα μόνο του πατέρα και της μητέρας του, έπεσε θύμα μιας πολυκατοικίας και μίας κοινωνίας που όταν ακούει ένα παιδί να κλαίει επίμονα, αφού βασανίζεται μέσα σε παγωμένο νερό και δέχεται γρονθοκοπήματα… η κοινωνία αυτή προσποιείται ότι δεν ακούει!

Το παιδί αυτό ίσως να ζούσε εάν η κοινωνία που ζούμε είχε μάθει να ενδιαφέρεται αντί να αδιαφορεί… Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται ίσως η γνώση των ελαχίστων από τις φρικτές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης!

Σε ότι αφορά την υπόθεση, ο δράστης ομολόγησε πως εκείνος τεμάχισε το παιδί του μετά από τρεις διαδοχικές καταθέσεις, συνολικά 25 ώρες ανάκρισης και δίχως ίχνος μετάνοιας…

Όλα ξεκίνησαν την Μεγάλη Παρασκευή, όταν κατά τους ισχυρισμούς του 27χρονου Στάνισλαβ Παργκατζίεβ, το παιδί ήταν δήθεν άρρωστο (αυτό δεν προκύπτει από πουθενά) και καθώς σηκώθηκε το πρωί το ανακάλυψε νεκρό. Έκατσε όπως είπε μερικές ώρες να σκεφτεί τι θα πράξει και στη συνέχεια αποφάσισε να το τεμαχίσει και να το μαγειρέψει, για να εξαφανίσει με αυτόν τον τρόπο κάθε ίχνος του και να μην χρεωθεί εκείνος την ευθύνη του θανάτου του παιδιού του.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, το παιδί το τεμάχισε αρχικά και τοποθέτησε τα μέλη του σε πλαστική λεκάνη ρούχων, στη συνέχεια έβαλε στην κουζίνα κατσαρόλες και αφού κυριολεκτικά τεμάχισε το παιδί και έλιωσε τα οστά, στη συνέχεια την μαγείρεψε με διάφορα υλικά συνδυαστικά, ρύζι, πατάτες, καρότα κλπ., ώστε να μοιάζει με φαγητό το αποτέλεσμα.

Μοίρασε τα κομμάτια σε αλουμινόχαρτα και σακουλάκια και τα πέταξε σε διάφορους κάδους απορριμάτων σαν αποφάγια.

Κρέμασε πετσέτες στα παράθυρα για να μην τον καταλάβουν

Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε 2,5 ημέρες, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπου ο αδίστακτος πα-τέρας διέλυε και μαγείρευε το παιδί του. Στη διάρκεια όλων αυτών, είχε κρεμάσει πετσέτες στα παράθυρα του υπόγειου σπιτιού του επί της οδού Μιχαήλ Βόδα ώστε να μην τον δουν οι γείτονες τι έκανε και για να μαζεύονται οι υδρατμοί από τις 2,5 συνεχείς ημέρες ακατάπαυστου μαγειρέματος…

Στη συνέχεια όπως είπε, έριξε νερά για να ξεπλύνει το σπίτι που ήταν πλημμυρισμένο στο αίμα και τα υπολείμματα της κόρης του, και τα έριξε όλα αυτά στο σιφόνι της τουαλέτας, ενώ καθάρισε επανειλημμένες φορές με χλωρίνη και καθαριστικό τζαμιών όλους τους χώρους. Μάλιστα, για να είναι σίγουρος παρήγγειλε ακόμα και την αλλαγή σωληνώσεων στο μπάνιο, αλλά δεν πρόλαβε να το κάνει ποτέ. Όταν τελείωσε και αυτές του τις ενέργειες, μετά μάζεψε την κούνια του παιδιού του, το καροτσάκι του και τα παιχνίδια του και τα πούλησε όλα έναντι 55 ευρώ σε ένα Ρουμάνο που εργαζόταν σε γειτονικό με το σπίτι του σουβλατζίδικο.

Όλη αυτή την ιστορία, όχι όμως με τέτοιες λεπτομέρειες, όπως κατά την ομολογία του, την ανέφερε στον ομοεθνή του φίλο με το όνομα «Nicky», ο οποίος έμενε κατά καιρούς μαζί του πριν φύγει για την Βουλγαρία και σε κάποια στιγμή  που έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών. Ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε από τις βουλγαρικές Αρχές μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και κατέθεσε τα όσα γνώριζε στην ΕΛ.ΑΣ. Κλιμάκιο της Σήμανσης εντόπισε τις προηγούμενες ημέρες πλήθος από ίχνη αίματος που ανήκε στην 4χρονη Άννυ σε όλους τους χώρους του σπιτιού και σε κινητά αντικείμενα, ενώ τα όργανα του τεμαχισμού, λεκάνες, κατσαρόλες και τυχόν όργανα που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία είχαν όλα πεταχτεί από τον δράστη στα σκουπίδια και δεν βρέθηκαν.

Αίμα της μικρής βρέθηκε επίσης στο πάπλωμα της, ενώ εντοπίστηκε και το αίμα του πατέρα στο σεντόνι του και σε ένα μαχαίρι, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά κατά τον τεμαχισμό της κόρης του στον αντίχειρα. Υπάρχει επίσης μαρτυρία του Νικολάι ή «Nicky» αλλά και σχετική παραδοχή του ίδιου του δράστη ότι το παιδί το βασάνιζε, κάνοντάς του μπάνιο με παγωμένο νερό και χτυπώντας το συνεχώς…

Το κίνητρο της δολοφονίας

Αν και δεν παραδέχτηκε ο ίδιος τους λόγους της δολοφονίας ούτε καν την ίδια την δολοφονία, παρά μόνο τον τεμαχισμό και τα υπόλοιπα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως δολοφόνησε το παιδί του, χτυπώντας το πάλι και με κίνητρο την ζήλια και τον θυμό που είχε για την σύντροφό του, που είχε σκοπό να πάρει το παιδί και να πάει να ζήσει στην Γερμανία με τον εύπορο 50χρονο με τον οποίο είχε συνάψει σχέσεις εκείνη και της είχε δώσει συνολικά 12.000 ευρώ…

Εάν εκείνη έφευγε μαζί με το παιδί, αυτόματα έχανε και εκείνος τα όποια χαρτζιλίκια από την Δημητρίνα Μπορίσοβα που του έδινε από τις ερωτικές υπηρεσίες που πρόσφερε και το μόνο που την έδενε μαζί του ήταν το παιδί που είχαν μαζί.

Την δήλωση εξαφάνισης την έκανε η μητέρα του παιδιού στις 24 Απριλίου, ενώ είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στις 21 του μήνα και είχε προηγηθεί ταξίδι-«αστραπή» στην Βουλγαρία, μαζί με τον σύντροφό της με το πρόσχημα να συμβουλευτεί τους γονείς της τι να πράξει, αφού 3-4 ημέρες πριν είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση του παιδιού από τον σύντροφό της. Οι Αρχές έχουν πειστεί ότι δεν γνώριζε για την δολοφονία και τα όσα ακολούθησαν και τον κάλυπτε με διάφορες μυθοπλασίες, θεωρώντας ότι έχασε ή έδιωξε το παιδί…

Η πλέον τραγική λεπτομέρεια αυτής της υπόθεσης όμως, ίσως είναι το γεγονός ότι η 4χρονη Άννυ, από την ημέρα που γεννήθηκε ,ζούσε με τους παππούδες στην Βουλγαρία και μόλις από τα τέλη του Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, όπου επίμονα την πήραν από τους παππούδες το ζευγάρι για να ζήσει μαζί τους. Σχεδόν ούτε μήνα μετά, έφυγε η μητέρα του για την Γερμανία, όπου την φιλοξένησε εκεί επί έναν μήνα ο 50χρονος Γερμανός. Έτσι το παιδάκι έζησε ελάχιστα 24ωρα με τον βιολογικό του πατέρα και αυτά ήταν και τα τελευταία του…

Ακολουθεί η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.:

Μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, η ανθρωποκτονία 4χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, πράξη που τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 9 Απριλίου 2015, σε υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας.

Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, βιολογικός πατέρας του θύματος.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου δράστη, καθώς και σε βάρος 25χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, μητέρας του θύματος και ενός 70χρονου ημεδαπού.

Η δικογραφία υποβλήθηκε χθες (4-5-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και από το 10ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, σε βάρος του 27χρονου δράστη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα, κατά συρροή και οπλοχρησία και σε βάρος της 25χρονης για έκθεση ανηλίκου, από την οποία προκλήθηκε θάνατος και ¨ψευδορκία μάρτυρα¨.

Αναλυτικότερα, στις 24-4-2015, η 25χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα του θύματος, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας και δήλωσε την εξαφάνιση της ανήλικης κόρης της. Το Τμήμα Εποπτείας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων επιλήφθηκε προανακρίσεως, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ άμεσα συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών από διάφορες κεντρικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την αναζήτηση της ανήλικης και την συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης της. Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης και των ερευνών, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ η φωτογραφία και τα στοιχεία της εξαφανισθείσας ανήλικης καταχωρήθηκαν στο σύστημα Amber Alert .

Εξεταζόμενη η 25χρονη κατέθεσε ότι εμπιστεύθηκε την κόρη της σε φιλικό της πρόσωπο, ονόματι «Σύλβια», 23 ετών, Βουλγαρικής υπηκοότητας, αγνώστων λοιπών στοιχείων ταυτότητας, προκειμένου να μεταβεί στη Βουλγαρία και ότι αυτή έχασε την ανήλικη από την εποπτεία της σε περίπατο που έκανε σε πάρκο.

Σε νεότερη κατάθεση της αναίρεσε τα προαναφερόμενα και κατέθεσε ότι εμπιστεύθηκε το παιδί της στον 27χρονο, ο οποίος είναι ο βιολογικός του πατέρας.

Εξεταζόμενος ο 27χρονος κατέθεσε ότι, ενώ αυτός βρισκόταν στη Βουλγαρία, συναντήθηκε την 23-04-2015 με την 25χρονη μητέρα της ανήλικης και σύντροφό του, η οποία είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και του ανέφερε ότι έχασε το παιδί τους επαναλαμβάνοντας την ίδια ιστορία (με τη Σύλβια).

Σε νεότερη κατάθεση του, αναίρεσε τα λεγόμενα του και ισχυρίστηκε ότι, κατά το μήνα Μάρτιο η 25χρονη ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία, του άφησε το παιδί και την 19/20-04-2015, όταν επέστρεψε από τη Γερμανία, της το παρέδωσε.

Σε επόμενη κατάθεση του αναίρεσε εκ νέου τους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας ότι η 25χρονη ταξίδεψε στη Γερμανία πριν το Πάσχα (12-4-2015) ενώ αυτός πρόσεχε το παιδί. Βραδινές ώρες του Σαββάτου 18-04-2015, κοιμήθηκε μαζί με το παιδί και περί την 06:45 ώρα της 19-04-2015 ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το παιδί δεν ήταν στο σπίτι, ενώ η πόρτα της οικίας ήταν μισάνοιχτη.

Εξεταζόμενος ο 70χρονος ημεδαπός, ενώ αρχικά κατέθεσε ότι φιλοξενούσε στο διαμέρισμα του την 25χρονη, μαζί με τη κόρη της, στη συνέχεια διαφοροποίησε τα λεγόμενα του αναφέροντας ότι το παιδί βρισκόταν υπό την επίβλεψη του 27χρονου, ενώ η 25χρονη έλειπε στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι τα όσα ανέφερε στην αρχική του κατάθεση ήταν μετά από παραίνεση του .

Μετά από ενδελεχή έρευνα σε πρόσωπα και χώρους και αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι η 25χρονη είχε ταξιδέψει στη Γερμανία πριν το Πάσχα και είχε αφήσει την ανήλικη στον 27χρονο. Η 25χρονη επέστρεψε στην Ελλάδα την 21-04-2015. Για διάστημα δύο εβδομάδων το παιδί έμεινε στη μητέρα του 27χρονου , η οποία το επέστρεψε στον γιο της πριν το ΠΑΣΧΑ και πατέρας και κόρη διέμεναν στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα.

Εκεί, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 9 Απριλίου 2015, ο 27χρονος δολοφόνησε την ανήλικη και εξαφάνισε το σώμα της με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο.

Από την έρευνα-εξέταση της Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε η παρουσία αίματος του παιδιού σε κατασχεμένα αντικείμενα και εσωτερικούς χώρους του διαμερίσματος της οδού Μ. Βόδα, καθώς και αίμα του δράστη σε κατασχεμένο μαχαίρι και σεντόνι από τον ίδιο χώρο.

Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις του.

Από τον χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα, αλλά και από τον τρόπο εξαφάνισης του σώματος της ανήλικης εκτιμάται ως αδύνατη η εύρεση αυτού.

Σήμερα και οι δύο οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια του 10ου ανακριτικού τμήματος Αθηνών.

Ο 27χρονος ζήτησε να απολογηθεί άμεσα, ενώ η 25χρονη ζήτησε προθεσμία για την Πέμπτη 07-05-2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα