Μπαράζ εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας σε μπαρ για ποτά - 'μπόμπες'

Μπαράζ εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας σε μπαρ για ποτά - 'μπόμπες'

Μαζικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και για την πώληση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν από 13 έως 18 Ιανουαρίου 2017, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας. Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Στην Αττική:

Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν οκτώ φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Σε καφετέρια-εστιατόριο, δεσμεύθηκαν δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Σε καφετέρια, δεσμεύθηκαν τέσσερις φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε καφέ-εστιατόριο-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη:

Σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου καπνού, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) και θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.g r & financialpolice@hellenicpolice.g r της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ADVERTISING

SHARE: