Μπαράζ ελέγχων σε μπαρ και εστιατόρια

Εντοπίστηκε πλήθος παραβατών για μη έκδοση αποδείξεων και για “μαύρη” εργασία

Μπαράζ ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κυρίως σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους το χρονικό διάστημα από 23 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, σε 43 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης.

Αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθούν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε 29 περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

Στην Αττική

* Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ στη Κηφισιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών.

* Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά 10 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

* Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα, έγινε προσωρινή δεσμεύτηκε μια φιάλη αλκοολούχου ποτού.

* Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα διαπιστώθηκε να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε εστιατόριο που βρίσκεται στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθησαν να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε εστιατόριο στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

* Σε καφέ σνακ-μπαρ στο Θησείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

* Σε παραδοσιακό καφενείο στο Θησείο, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε εστιατόριο-καφετέρια στο Ψυχικό διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας ενώ το κατάστημα στερούνταν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

* Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, βεβαιώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά πέντε φιάλες αλκοολούχων ποτών.

* Σε καφέ-μπαρ στο Πειραιά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφετέρια στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε εστιατόριο – μεζεδοπωλείο στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη

* Σε καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και 8 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφετέρια στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφέ-μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφετέρια-σνακ μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφέ-μπαρ στη Καλαμαριά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφετέρια στη Καλαμαριά, κατελήφθη να απασχολείται μία εργαζόμενη η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Κοζάνη

* Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφενείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

* Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν βρέθηκαν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

* Σε ψητοπωλείο, κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δε ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και επιπλέον διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

* Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών θα ελεχθούν για την νόμιμη διακίνησή τους στην χώρα μας, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) ενώ θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Για τις παραβάσεις αυτές ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Η Οικονομική Αστυνομία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: