Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε σπίτια και επιχειρήσεις

Έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28/10 τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28/10 τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της σπείρας και αναζητούνται αλλά τρεις συνεργοί τους. Εξιχνιάσθηκαν 43 κλοπές αντικειμένων και χρημάτων, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 200.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, σπείρα, τα μέλη της οποίας, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από επιχειρήσεις και κατοικίες στο νησί της Μυκόνου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Μύκονο μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, με τη συνδρομή της τοπικής Λιμενικής Αρχής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 41, 35, 31 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και παράνομης διαμονής στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος κατηγορούμενος διωκόταν λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, μέσα από την εξέταση σχετικών καταγγελιών, την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ της εγκληματικής τους ομάδας. Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα περιγραφικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών και οι μεταξύ τους σχέσεις.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει ομάδα με χαρακτηριστικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης και δρώντας με συγκεκριμένη καθοδήγηση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές από επιχειρήσεις και κατοικίες του νησιού, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν προσωρινά, στη συνέχεια τα μετέφεραν με ιδιόκτητο φορτηγό όχημα στην Αλβανία.

Από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν 25 κλοπές από διάφορες επιχειρήσεις και 18 από κατοικίες που διαπράξαν το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν ανέρχεται στις 198.475,00 ευρώ!

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, και μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους. Ο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

ADVERTISING

SHARE: