Μυστήριο στην Κάλυμνο: Όλα ανοιχτά για τον θάνατο του 21χρονου Νίκου

Μυστήριο στην Κάλυμνο: Όλα ανοιχτά για τον θάνατο του 21χρονου Νίκου
kalymnos-news.gr

Νέες διαστάσεις παίρνει το θρίλερ της Καλύμνου: Οι αστυνομικοί δεν εξαιρούν την πιθανότητα ακόμα και δυστυχήματος έως ότου αποδειχθεί στην νεκροτομή ή από ευρήματα στον χώρο ότι ο θάνατος του 21χρονου φοιτητή οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια

Νέα διάσταση δίνει στο θρίλερ της Καλύμνου η άφιξη των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος 21χρονος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου και εντοπίστηκε στις 5 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Σε αντίθεση με την εικόνα που αρχικά τουλάχιστον είχαν σχηματίσει οι τοπικές Αρχές, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι εξαιρετικά πιο επιφυλακτικοί και αναμένουν πρωτίστως τα αποτελέσματα της νεκροτομής αλλά και της ενδελεχούς νέας αυτοψίας που γίνεται στον χώρο σήμερα από το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με εκείνους είναι όλα ανοιχτά και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εξαιρεθεί ούτε η εγκληματική ενέργεια ούτε το δυστύχημα, αφού θεωρούν ότι τα τραύματα του νεαρού θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί και από πτώση.

Στο κρίσιμο μάλιστα ερώτημα αν μεταφέρθηκε η σορός η όχι ετεροχρονισμένα, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτό συνέβη από ψηλότερο σημείο που προκάλεσε νέα πτώση από το αναρριχητικό βράχο και μάλιστα από ζώα ή άλλους παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση για αυτόν τον λόγο πραγματοποιούν νέα αυτοψία στον χώρο σήμερα και για αυτό θα αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα γίνει ή σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί στη Ρόδο από τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο.

Ο ίδιος ο ιατροδικαστής έκανε λόγο χθες κατά την αυτοψία στον χώρο πως ο χρόνος θανάτου το θύματος προσδιορίζεται κάποια 24ωρα μετά την εξαφάνισή του θύματος, ωστόσο θα αναμένει και εκείνος τα αποτελέσματα της νεκροτομής για να είναι σίγουρος για την πρόοδο της αποσύνθεσης στα όργανα του θύματος κλπ. και να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του την ημέρα της εξαφάνισής του και εντοπίστηκε τυχαία από έναν νεαρό που μάζευε χόρτα.

Βρέθηκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο και σύμφωνα με τους ντόπιους θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός και από άλλα σημεία που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες τα σωστικά συνεργεία όχι μόνο από το ίδιο το σημείο που επιμένουν ότι πέρασαν.

Γι’ αυτό πιστεύουν ότι μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό η σορός του ετεροχρονισμένα και ότι αυτό δεν συνέβη νωρίτερα από την νύχτα της Παρασκευής, ωστόσο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών μέχρι να έχουν άλλες ενδείξεις και κυρίως κίνητρο δολοφονίας που μέχρι τώρα δεν βρίσκουν, πιστεύουν πως και αυτό εξηγείται, όπως προαναφέρθηκε.

Φορούσε το ένα παπούτσι του και έλειπε η φούτερ του, καθώς βρέθηκε μόνο με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Τον φοιτητή εντόπισε ένας νεαρός που μάζευε χόρτα στη περιοχή, ενώ η σορός του άτυχου νέου φέρει εμφανείς μώλωπες και εκδορές που δείχνουν ότι το παιδί σύρθηκε στα βράχια…

Υπενθυμίζεται πως είχαν βρεθεί παπούτσια και κάλτσες που είχαν αποδοθεί ως αντικείμενα του φοιτητή, 20 χλμ. μακριά, στην άλλη άκρη του βουνού, στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στο Βαθύ Καλύμνου, που τα είχε αναγνωρίσει η οικογένεια, τα οποία όπως αποδεικνύεται απλά έμοιαζαν τελικά, αφού φορούσε ένα παπούτσι το θύμα.

kalymnos-news.gr

 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 19 Νοεμβρίου από το κέντρο της Καλύμνου. Είχε πάει τις τελευταίες ημέρες στο νησί για να δει την οικογένεια του. Η μητέρα του υπηρετεί ως δασκάλα στη Κάλυμνο.

Η δήλωση εξαφάνισής του έγινε από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βγήκε με το ποδήλατό του από το σπίτι του στην Χώρα για να κάνει μία βόλτα στο νησί. Το κινητό του τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και ο 21χρονος δεν επέστρεφε με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι γονείς του και να απευθυνθούν στην Αστυνομία.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε παρατημένο το ποδήλατό του το απόγευμα της εξαφάνισής του και συγκεκριμένα, μόλις 5 ώρες μετά, σε μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, όμως όσο και αν ερευνήθηκε η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του νεαρού.

Όλες αυτές τις ημέρες, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, εθελοντές και διασώστες, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικός σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ «χτένιζαν» κάθε σπιθαμή της περιοχής δίχως το παραμικρό αποτέλεσμα… μέχρι που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, το παιδί εντοπίστηκε εντελώς τυχαία.

(Με πληροφορίες από Kalymnos-news.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα