Νέα διακοπή στη δίκη Διώτη

Νέα διακοπή στη δίκη Διώτη
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς επιτροπής της βουλής εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων.Στην φωτογραφία ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης ,Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 Eurokinissi

Αιτία η κατάσταση της υγείας του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για την οποία ακόμη δεν υπάρχει διάγνωση.

Σε νέα -πολυήμερη αυτή τη φορά- διακοπή προχώρησε το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου ξεκίνησε τυπικά η δίκη Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την πλευρά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο Ιω. Διώτης παραμένει νοσηλευόμενος μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της διαδικασίας και για το λόγο ζητήθηκε η αναβολή της υπόθεσης.

Το δικαστήριο τελικά απέρριψε το αίτημα ως κατ’ουσία αβάσιμο και απεφάνθη ότι θα προχωρήσει σε διακοπή έως την 20η Οκτωβρίου, ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε οι θεράποντες ιατροί να καταλήξουν αν ο κατηγορούμενος θα μπορέσει να παρασταθεί στη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιω. Διώτης κατηγορείται με το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς φέρεται να μην αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ για φορολογικού ελέγχους, αν και ήταν στην κατοχή του. Ο ίδιος πάντως, έχει ισχυριστεί ότι πρόκειται για παρανόμως αποκτηθέν υλικό και δεν μπορούσε να κάνει χρήση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα