Νέα Σμύρνη: Η μάνα υποψιαζόταν την 22χρονη κόρη της – Το DNA που οδήγησε στη φοιτήτρια

Νέα Σμύρνη: Η μάνα υποψιαζόταν την 22χρονη κόρη της – Το DNA που οδήγησε στη φοιτήτρια
Νεκρό βρέθηκε νεογέννητο βρέφος σε ακάλυπτο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Πρηγκιπονήσων στον αριθμό 5, στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου 2018. Το νεκρό βρέφος ήταν τυλιγμένο στον ομφάλιο λώρο του, ενώ οι δράστες το είχαν τοποθετήσει μέσα σε ένα σεντόνι Eurokinissi

Η 22χρονη από την πρώτη στιγμή προσποιούνταν την αδιάφορη και την ανήξερη στην μητέρα της που επίσης είχε αρχίσει να την ρωτάει παρότι το προφίλ της ταίριαζε στο πρόσωπο που θεωρούσαν ύποπτο οι αστυνομικοί

Παρότι η μητέρα της 22χρονης δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την εγκυμοσύνη της κόρης της, ωστόσο την ημέρα που γέννησε, επιστρέφοντας από την δουλειά της, την βρήκε στο κρεβάτι, ανακάλυψε κηλίδες αίματος και στις επίμονες ερωτήσεις της μητέρας απαντούσε πως απλά ήταν αδιάθετη.

Όταν ανακαλύφθηκε το νεκρό νεογνό, η μητέρα φαίνεται να υποψιάστηκε την κόρη της, ωστόσο πήρε ξανά την ίδια απάντηση που έλαβαν και οι αστυνομικοί όταν την είδαν και τους τράβηξε την προσοχή που φαινόταν ασθενής, αδιάθετη και νέα στην ηλικία, κάτι που συνδυαστικά την καθιστούσε ύποπτη.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να πάρουν DNA από την 22χρονη και από κάποιες άλλες γυναίκες στη γειτονιά, με αποτέλεσμα σύντομα να ταυτοποιηθεί ως η μάνα του νεκρού νεογνού, που βρέθηκε στο δίχτυ του ακάλυπτου της πολυκατοικίας επί της οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη.

Η ίδια γέννησε το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς καν, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς στη συνέχεια, να αντιληφθεί αν ήταν ζωντανό ή νεκρό το παιδί, το τύλιξε με τον ομφάλιο λώρο του, το έβαλε μέσα σε μία ροζ νάιλον σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που έμενε με την μητέρα της, στον δεύτερο όροφο, ενώ στη συνέχεια καθάρισε το μπάνιο.

Η 22χρονη μετά την κατάθεσή της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και ύστερα από την ομολογία της, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη, αφού δεν είχε λάβει καμία ιατρική φροντίδα μετά την γέννα. Όταν κρίνουν οι γιατροί πως μπορεί να πάρει εξιτήριο, πιθανόν αύριο, τότε θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία για παιδοκτονία και προς εκτέλεση του σχετικού εντάλματος σύλληψης σε βάρος της.

Η ίδια σπούδαζε σε ΤΕΙ στην Καλαμάτα και εκεί σύναψε μία εφήμερη ερωτική σχέση με έναν συνομήλικο της, από τον οποίο έμεινε έγκυος. Όπως υποστήριξε, το ανακάλυψε αργά και όταν το είπε στον σύντροφό της εκείνος την αντιμετώπισε με αδιαφορία. Εκείνη αποφάσισε τότε να σταματήσει τις σπουδές της στην Καλαμάτα, να έρθει στην Αθήνα πίσω στο σπίτι της μητέρας της και να γραφτεί σε ένα ΙΕΚ.

Η κοπέλα επειδή ήταν παχουλή και φορούσε πάντα φαρδιά και ριχτά ρούχα μπόρεσε να κρύψει την εγκυμοσύνη της και συνήθιζε να λέει ότι απλά έχει πάρει κάποια πρόσθετα κιλά. Αρχικά υποστήριξε στους αστυνομικούς πως δεν σκέφτηκε την άμβλωση και αποφάσισε να το κρατήσει το παιδί κρυφά όμως από την μητέρα της.

Κάποια στιγμή όμως άλλαξε γνώμη και αφού γέννησε, μέσα στον πανικό της για τις αντιδράσεις που πίστευε ότι θα αντιμετωπίσει, λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο.

Το μωράκι πέθανε από την ασιτία και την εγκατάλειψη

Το νεογέννητο αγοράκι έπεσε θύμα εγκατάλειψης και ασιτίας. Αυτή είναι η εκτίμηση αφού τα ακριβή αίτια θανάτου του νεογνού είναι απροσδιόριστα όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Το αγοράκι όπως έδειξαν και οι ακτινογραφίες δεν έφερε το παραμικρό κάταγμα ή κάκωση στο σώμα παρά την ελεύθερη πτώση από τον δεύτερο όροφο και αυτό γιατί ανέκοψε φαίνεται την ορμή της πτώσης το δίχτυ που κατέληξε στον ακάλυπτο και έτσι για να γίνουν σοφότεροι οι ιατροδικαστές, προχώρησαν και σε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι απαντήσεις των οποίων αναμένονται.

Το νεογέννητο αγοράκι υπολογίζεται πως πέθανε από 12 έως 20 ώρες πριν βρεθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, πιθανόν δηλαδή έμεινε όλη τη νύχτα έτσι μέχρι να καταλήξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα