Νεκρό βρέφος στη Ν. Σμύρνη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μάνας και τυχόν συνεργών

Νεκρό βρέφος στη Ν. Σμύρνη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μάνας και τυχόν συνεργών
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μάνας και τυχόν συνεργών Eurokinissi

Ένας προς έναν εξετάστηκαν οι ένοικοι όλων των διαμερισμάτων στην πολυκατοικία της οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη, στον ακάλυπτο της οποίας εντοπίστηκε το νεκρό νεογέννητο αγοράκι με τον ομφάλιο λώρο του

Εν αναμονή της νεκροψίας-νεκροτομής βρίσκονται οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του νεογνού, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό το απόγευμα του Σαββάτου στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας επί της Οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη.

Το νεκρό νεογέννητο εντοπίστηκε αρχικά από μία ένοικο της πολυκατοικίας μέσα σε μία νάιλον ροζ σακούλα, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο του και πάνω σε ένα δίχτυ που χρησιμοποιείται ως στέγαστρο στον ακάλυπτο και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Δηλαδή, καθώς περνούσε η συγκεκριμένη γυναίκα κάτω από το στέγαστρο είδε την σακούλα από πάνω και αυτό της τράβηξε την προσοχή για να δει τι ήταν.

Στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας, παρουσία του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν ένα προς ένα όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και πήραν καταθέσεις από όλους τους ενοίκους, δίχως όμως μέχρι στιγμής να προκύψει κάτι ενοχοποιητικό για κάποιον από αυτούς και έτσι εξετάζεται η πιθανότητα το παιδί να απορρίφθηκε από τον ή τους δράστες εκεί για «ξεκάρφωμα» και να γεννήθηκε αλλού, πιθανόν όμως στην ευρύτερη γειτονιά.

Την Κυριακή, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις διπλανές πολυκατοικίες και την ευρύτερη γειτονιά, όπου ομάδα αστυνομικών παίρνει καταθέσεις από γείτονες και ερευνά χώρους.

Υπενθυμίζεται, ότι είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες, αφού τέλη Φεβρουαρίου, είχε εντοπιστεί και πάλι νεογέννητο βρέφος σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη, το οποίο είχαν στραγγαλίσει με τον ομφάλιο λώρο του και ένα σκοινί και του είχαν κλείσει το στόμα με χαρτοπετσέτες. Παρά τις αδιάκοπες έρευνες των αρχών αυτή η περίπτωση δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί. Ισχύει όμως το ίδιο. Δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση οι Αρχές ζητούν την βοήθεια των πολιτών και αν κάποιος αντιλήφθηκε κάτι ύποπτο να το αναφέρει στις Αρχές όπως για παράδειγμα μία έγκυο γυναίκα που ξαφνικά δεν κυοφορεί πλέον και το μωρό είναι άφαντο.

Είναι προφανές ότι και σε αυτή την περίπτωση το νεογέννητο, επίσης αγοράκι, δεν γεννήθηκε σε νοσοκομείο αλλά σε κάποιο χώρο, πιθανόν σε κάποιο διαμέρισμα άρα κλάματα μωρού από διαμέρισμα που μέχρι πρότινος δεν είχε μωρό επίσης μπορεί να έχουν τραβήξει την προσοχή κάποιου. Και σε αυτή την περίπτωση βεβαίως θα γίνει έρευνα και σε νοσοκομείο μήπως η λεχώνα αναζήτησε Πρώτες Βοήθειες μετά την γέννα για τον εαυτό της.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν πως η Ασφάλεια έχει θέσει ως προτεραιότητά της, την πλήρη διαλεύκανση και των δύο υποθέσεων, ώστε όπως τονίζουν, να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία, πως ο μιμητισμός σε τέτοιου είδους «επιλογές» δεν θα μείνει δίχως τιμωρία. Ισχύει βεβαίως πως μέχρι και σήμερα η Ασφάλεια δέχεται πληροφορίες για την πρώτη υπόθεση της Πετρούπολης και όλες έχουν εξεταστεί και ερευνηθεί δίχως όμως να έχουν οδηγήσει κάπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα