Νεκρός βρέθηκε ένας από τους δύο αδερφούς που έθαψαν στην αυλή τους τον Μελενικλή

Νεκρός βρέθηκε ένας από τους δύο αδερφούς που έθαψαν στην αυλή τους τον Μελενικλή
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Νεκρό εντόπισε τον 38χρονο Ιάκωβο Παπαϊωαννίδη η μητέρα του σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη δίπλα από το σπίτι τους. Μαζί του βρέθηκε αναίσθητος και ο αδερφός του, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Μελενικλή, που οι «φίλοι» τον έθαψαν στην αυλή του σπιτιού τους ύστερα από χρήση ναρκωτικών, στην Αλιστράτη Σερρών.

Χθες το απόγευμα η μητέρα των δύο κατηγορούμενων αδερφών εντόπισε τον έναν από τους δύο της γιους νεκρό μέσα σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, δίπλα από το σπίτι τους και με καρφωμένη μία σύριγγα με ηρωίνη στο χέρι.

Πρόκειται για τον 38χρονο Ιάκωβο Παπαϊωαννίδη και οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών που κλήθηκαν στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και πως ο θάνατος του κρίνεται αιφνίδιος από υπερβολική χρήση ηρωίνης, ωστόσο θα ακολουθήσει νεκροψία-νεκροτομή.

Μαζί του στον ίδιο χώρο, βρέθηκε από την μητέρα τους αναίσθητος και ο άλλος της γιος, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, όπου νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου.

Το χρονικό της υπόθεσης Μελενικλή

Ο Βασίλης Μελενικλής εξαφανίστηκε στις 3 Απριλίου από το σπίτι της γιαγιάς του στην Προσοτσάνη Δράμας, έχοντας πάρει από εκείνη 2.000 ευρώ για μία εγχείρηση που χρειαζόταν στο χέρι του, έχοντας προγραμματισμένο ραντεβού σε κλινική της Θεσσαλονίκης.

Αντί για την Θεσσαλονίκη όμως, πήρε ένα ταξί και πήγε στην Αλιστράτη Σερρών όπου μετέβηκε στο σπίτι των δραστών, που τους γνώριζε. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι έκαναν από κοινού χρήση ουσιών, πέθανε, του πήραν τα λεφτά και τον έθαψαν, όμως οι Αρχές κρατούν τις επιφυλάξεις τους μέχρι να λάβει ο ιατροδικαστής και τις απαντήσεις από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Ο ρόλος του “Φως στο Τούνελ”

Στις έρευνες για τον Βασίλη Μελενικλή ενεπλάκη και η δημοσιογράφος-ερευνήτρια Αγγελική Νικολούλη και συνεργάτης της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» μετέβηκε μερικά 24ωρα πριν βρεθεί η σορός του Μελενικλή στην Αλιστράτη, όπου μετά από έρευνα εντόπισε το επίμαχο σπίτι και μίλησε με άτομα της οικογένειας που μένουν εκεί. Ένας από αυτούς έπεσε σε αντιφάσεις.

Η Ασφάλεια Δράμας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ερευνούσε την υπόθεση και έτσι στις 7 Ιουνίου μετέβηκε κλιμάκιο αστυνομικών στο συγκεκριμένο σπίτι. Ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών «έσπασαν» οι δράστες, ομολόγησαν τις πράξεις τους και ειδικά ο Ιάκωβος. Οι αστυνομικοί σκάβοντας στην αυλή του σπιτιού εντόπισαν την σορό του άτυχου άντρα, που οι δράστες είχαν θάψει εκεί.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για την υπόθεση του Μελενικλή και για το αν προηγήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ή αν ήταν αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών συνεχίζεται.

Αίσθηση έχει προκαλέσει πάντως στην τοπική κοινωνία ότι τα δύο αδέρφια παρότι εμφάνιζαν συχνή παραβατικότητα και παρότι έθαψαν τον Μελενικλή στην αυλή τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αρχικά κατηγορούμενοι μόνο για την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο σπίτι τους, στην Αλιστράτη Σερρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα