Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο δικαστήριο την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSIΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Κατά το αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής, ο ίδιος μίλησε για θέματα υγείας και για ζητήματα ασφάλειας στη φυλακή Κορυδαλλού, επικαλούμενος πρόσφατο επεισόδιο.

Νέο αίτημα προκειμένου να αποφυλακιστεί κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άλης Τσοχατζόπουλος, στη δίκη για το “μαύρο πολιτικό χρήμα”, ζητώντας μέσω των συνηγόρων του ακόμη και να λάβει το “ηλεκτρονικό βραχιολάκι” προκειμένου να επιστρέψει σπίτι του, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που έχει.

Για δεύτερη φορά η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής επικαλούμενη “σοβαρά ιατρικά θέματα” και το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

Θέμα ασφάλειας στις φυλακές Κορυδαλλού έθεσε ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος. “Οι κατηγορίες σε βάρος μου δεν είναι αποδεδειγμένες. Σας λέω ότι είμαι παντελώς αθώος. Τίποτα δεν έχω κάνει. Οι συνήγοροι σας βάζουν θέμα υγείας, εγκλεισμού στον Κορυδαλλό, που με ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα πρέπει να εποπτεύονται. Πρέπει να βγω άμεσα!”.

Όπως ανέφερε, “ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει. Υπάρχει επιλεκτική μεταχείριση προς άλλους συγκεκριμένους κρατουμένους. Οταν οι συνθήκες φύλαξης είναι ανεξέλεγκτες, έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, όπως πριν μερικές εβδομάδες. Μπαινουν σε κίνδυνο κρατούμενοι. Οι μειωμένες συνθήκες ασφαλείας σε συνδυασμό με τα ζητήματα υγείας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να επιληφθείτε του ζητήματος. Δεν υπάρχει εγγύηση για την ασφάλειά μου”.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Σας λέω ότι είμαι παντελώς αθώος.

Πρόεδρος: Προτάσσετε την ασφάλειά σας ή τα θέματα υγείας

Ακης Τσοχατζόπουλος: Και τα δύο

Συνήγορος: Διαμαρτύρομαι έντονα. Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη

Πρόεδρος: Εγώ πάω να βοηθήσω και εσείς μου λέτε άλλα…

Ακης Τσοχατζόπουλος: Είναι όλα μαζί συσσωρευτικά

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του Γ. Παγορόπουλο, “όλοι στο δικαστήριο έτυχαν του “ευεργετήματος” της αναστολής, αλλά εκείνος δεν το απολαμβάνει τη στιγμή που έχει μόνιμη διαμονή. Το να μετακινηθεί ο Ακης Τσοχζατζόπουλου σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας θα γίνει αντιληπτός. Το δικαστήριο μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ελέγχεται γιατί είναι ένας αναγνωρίσιμος άνθρωπος. Επίσης, μπορεί να γίνει ελεγχόμενος με ηλεκτρονικό τρόπο αν το κρίνετε εσείς”.

Αφού αναφέρθηκε στα ιατρικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός, υποστήριξε ότι “ο κ. Τσοχατζόπουλος διατρέχει το 77 έτος της ηλικίας τους. Έχει διάφορα ιατρικά θέματα, πάνω από όλα έχει φτάσει στο σημείο που οι σωματικές αντοχές τον εγκαταλείπουν. Πράγμα που μπορούν να βεβαιώσουν όλοι οι άνθρωποι στη φυλακή. Υπήρξαμε μάλιστα μάρτυρες επεισοδίων μέσα στη φυλακή που κατατείνουν σε ουσιαστική απαξία τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αν το δικαστήριο εκδώσει απορριπτική απόφαση, διακυβεύεται το ουσιαστικό ζήτημα της ζωής”. Και κατέληξε πως “οσο δυνατός κι αν είναι αυτός ο άνθρωπος τελικά είναι στην ψυχη. Οι φυσικές δυνάμεις αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν”.

Αναφορά έγινε και στο ανήλικο τέκνο του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, με τους συνηγόρους να αναφέρουν: “Σας παρακαλώ να σταθείτε με επιείκεια και να ακούσετε την παράκληση προκειμένου να αποκατασταθεί όσο προλαβαίνει η υγεία του και να έχει χρονικό περιθώριο για να ζήσει κοντά στο παιδί του που είναι 9,5 ετών. Να προλάβει να τον ζήσει, γιατί θυμάται τον πατέρα του πίσω από τα σίδερα της φυλακής”.

Από την πλευρά του ο συνήγορος Λεωνίδας Κοτσαλής έκανε λόγο για υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη για τον Άκη Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας πως “αυτός ο άνθρωπος πιστεύω ακράδαντα πως είναι άξιος κάθε επιείκειας”. Πρόσθεσε δε, πως παρά το γεγονός ότι στο προηγούμενη αίτημα κρίθηκε πως ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού δεν δύναται να διατελέσει εκ νέου υπουργός για να διαπράξει τα φερόμενα αδικήματα.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε κι αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, με πρώτο τον πρώην υπουργό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα