Νεοναζί με βόμβες: Είχαν περάσει από τη Χρυσή Αυγή και ετοίμαζαν νέα τάγματα εφόδου

Νεοναζί με βόμβες: Είχαν περάσει από τη Χρυσή Αυγή και ετοίμαζαν νέα τάγματα εφόδου

Στο φως τα πολεμοφόδια των φασιστικών ομάδων, τα μέλη των οποίων, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν περάσει από την εγκληματική οργάνωση, ενώ κρατούσαν επικοινωνία με τα πρωτοπαλίκαρά τους

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Σε αγωνιώσεις προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθούν νέα τάγματα εφόδου που θα συναγωνίζονταν αυτά της Χρυσής Αυγής, τα οποία από τον Σεπτέμβριο του 2013 και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχασαν μέλη και έδαφος, φαίνεται πως είχαν αποδυθεί οι νεοναζί εξτρεμιστές.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, φέρονται να διεκδικούσαν μερίδιο από τη ρατιστική βία και από τον περασμένο Οκτώβριο είχαν πολλαπλασιαστεί τα χτυπήματά τους.

Οι πρωταγωνιστές των νεοναζιστικών οργανώσεων είχαν «θητεύσει» στη Χρυσή Αυγή και εξακολουθούσαν να έχουν επικοινωνία με τα πρωτοπαλίκαρά της οργάνωσης του Πειραιά, σύμφωνα με τη δικογραφία. Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις βόμβες των «Ανένταχτων Μαιάνδρων Εθνικιστών» (ΑΜΕ) και της «Combat 18» που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στις κατ’ οίκον έρευνες και οι οποίες ήταν έτοιμες προς χρήση!

Μία από τη σειρά φωτογραφιών-ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής

Παράλληλα από τις 600 σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών γίνεται σαφές ότι υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ όλων των ναζιστικών ομάδων.  Αρκετοί από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στους «ΑΜΕ» και στην «Combat 18» γνώριζαν μέλη της οργάνωσης «Απέλλα» που χτύπησε το στέκι «Φαβέλα» το καλοκαίρι του 2017, και μάλιστα είχαν επαφές με τον 26χρονο σκληροπυρηνικό, πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που είχε συμμετοχή σε πολλά περιστατικά ωμής βίας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν την προσοχή τους σε αναφορά 35χρονου από το Χαϊδάρι, παλιού χρυσαυγίτη, που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου 2018 σχολιάζει τηλεφωνικά συγκέντρωση που οργάνωσε ο ίδιος στο Σύνταγμα κατά του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια: «Στο Σύνταγμα ήρθανε οι ΑΜΕ, η Χρυσή Αυγή από τον Πειραιά (σ.σ.: αναφέρει γνωστό στέλεχος της ΧΑ), η Χρυσή Αυγή από το Μενίδι, ήρθε η Ανακατάληψη, ο Ιερός Λόχος. Ήρθανε και οι άλλοι οι βλάκες οι Αλβανοί από την Propartia. Ήρθανε οι Απέλλα του Περίανδρου».

Διαβάσε τη συνέχεια στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα