‘Οικογενειακό’ το δεύτερο κρησφύγετο στα Άνω Λεχώνια

‘Οικογενειακό’ το δεύτερο κρησφύγετο στα Άνω Λεχώνια
Απολογία στον ανακριτή των δύο συλληφθέντων στην αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. τρίτη 2 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Από τις μαρτυρίες των περιοίκων προκύπτει η ύπαρξη μίας ακόμη γυναίκας, πέραν της Τσέχας συντρόφου του Τσιρώνη, με ξανθά κοντά μαλλιά, η οποία έχει θεαθεί στο πρώτο κρησφύγετο της Χρυσής Ακτής μαζί με έναν άγνωστο άντρα και συνήθως επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα

Με πλαστά στοιχεία νοικιάστηκε το δεύτερο κρησφύγετο της συμμορίας των ληστών του Διστόμου, πριν από δύο χρόνια στα Άνω Λεχώνια και με τα στοιχεία «Δημήτρης Ζέρβας». Συγκεκριμένα, την ενοικίαση φέρεται να την έκανε ο Γρηγόρης Τσιρώνης με τα πλαστά αυτά στοιχεία, όμως οι Αρχές δεν έχουν ακόμη στη διάθεση τους την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε.

Μαζί του έμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα η σύντροφός του από την Τσεχία και το κοριτσάκι που έχουν αποκτήσει μαζί. Οι τελευταίες πληροφορίες που συγκέντρωσε από τους περίοικους η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, είναι ότι είχαν πολύ καιρό να δουν την συγκεκριμένη γυναίκα και το παιδί και όπως προκύπτει από την διασταύρωση των στοιχείων της έρευνας η σύντροφος του Τσιρώνη και το παιδάκι τους έχουν επιστρέψει στην Τσεχία από το Πάσχα, ενδεχομένως και πιο πριν.

Αντιθέτως, από τις μαρτυρίες των περιοίκων προκύπτει η ύπαρξη μίας ακόμη γυναίκας, με ξανθά κοντά μαλλιά, η οποία έχει θεαθεί στο πρώτο κρησφύγετο της Χρυσής Ακτής μαζί με έναν άγνωστο άντρα και συνήθως επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα. Για τη γυναίκα αυτή καταλήγουν οι Αρχές πως είναι συνεργός των ληστών και πως η σύντροφος του Τσιρώνη δεν προκύπτει να έχει καμία έκνομη εμπλοκή. Η μυστηριώδης αυτή γυναίκα φαίνεται να είναι εκείνη που έχει εμφανιστεί σε ληστείες της συγκεκριμένης συμμορίας και στο πλευρό του Πετρακάκου, το 2011 και το 2012 αντίστοιχα σε Γαλατά και Σπέτσες.

Στο σημείο αυτό η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής γίνεται ακόμα πιο σύνθετη, καθώς γυναίκα φέρεται να είχε εμπλοκή και σε χτυπήματα της περίφημης «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» σε χτυπήματα που έγινε σε βάρος των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού ακόμα και σε βάρος της Ισραηλινής Πρεσβείας, όπου ορισμένοι μάρτυρες είχαν κάνει λόγο τότε για γυναίκα στη θέση του οδηγού. Πρόσθετα, οι Αρχές αντιλήφθηκαν την κατεύθυνση των ληστών του Διστόμου προς τον Βόλο μετά τη ληστεία του Αμπελώνα στην περιοχή της Λάρισας, όταν υλικό κλειστού κυκλώματος σε κτηνοτροφική επιχείρηση κατέγραψε την πορεία του NAVARA…

Η πληροφορία που προέκυψε στη συνέχεια, ήταν αρκετή για να στείλει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι που εντοπίστηκαν με το ίδιο αυτοκίνητο να κατοπτεύουν υποκατάστημα τράπεζας στο Νέο Μοναστήρι. Εντός του κρησφύγετου βρέθηκε ένα λάπτοπ το οποίο μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση, ιδιόχειρες σημειώσεις και μία σακούλα με περίπου 20.000 ευρώ τα οποία θεωρούνται μέρος της λείας από τις πρόσφατες ληστείας της συμμορίας σε Φαρκαδόνα και Αμπελώνα.

Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η περίπτωση κλοπής φουσκωτού από την Αγριά Βόλου, ενώ συνεχίζεται ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού ατόμων που λείπουν από την εικόνα όπως ο Γιώργος Πετρακάκος, η Πόλα Ρούπα, ο Βασίλης Παλαιοκώστας ή άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ενδεχομένως είχαν εισχωρήσει στη συμμορία αυτή που δρούσε στα όρια του ποινικού εγκλήματος με την τρομοκρατία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα