Όλες οι εξελίξεις στο θρίλερ της φρικτής δολοφονίας σε βάρος της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Όλες οι εξελίξεις στο θρίλερ της φρικτής δολοφονίας σε βάρος της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Όλα όσα υποστήριξε η οικιακή βοηθός. Μόνη της έψαχνε για ώρες και άτομα του στενού της περιβάλλοντος αφαίρεσαν έγγραφα και το λάπτοπ της από το σπίτι (Vid)

Σε ένα πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται κάθε πτυχή της φρικτής δολοφονίας σε βάρος της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Η 30χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός της Αγραφιώτου που κρατείται στο Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, εξαιτίας της παράτυπης διαμονής της στην χώρα, μίλησε μέσα από τα κρατητήρια στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη.

Τον τελευταίο καιρό, η Ελευθερία Αγραφιώτου κάθε Τρίτη και Πέμπτη έφευγε από το σπίτι, λέγοντας πως πήγαινε για φυσικοθεραπεία. Δεν είχε αναφέρει όμως που και σε ποιον.

Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε πως πριν ακόμα το διαμέρισμα ερευνηθεί και σφραγιστεί από την Αστυνομία, από το δωμάτιο της Ελευθερίας άτομα του περιβάλλοντος της πήραν έγγραφα, ένα παλιό κινητό και τον φορητό υπολογιστή της.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του της βαφτισιμιού που σπουδάζει στη Μόσχα και διευκρίνισε ότι αυτό το έκανε μετά από υποδείξεις του ιδιωτικού ντετέκτιβ που προσέλαβε και τους ζήτησε να τους παραδώσει το λάπτοπ του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Βεβαίως σύμφωνα και με την Αστυνομία, ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής παραδόθηκε στις Αρχές μετά, αν και επισημαίνουν ότι ήταν λάθος το να παραδοθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τις επίσημες διωκτικές Αρχές του κράτους για πλήθος λόγων.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ερευνήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε να έχει δεχτεί παρεμβάσεις, ενώ από τη μνήμη του προκύπτει πως περισσότερο τον χρησιμοποιούσε η 30χρονη οικιακή βοηθός για να επικοινωνεί μέσω Skype με συγγενείς και φίλους της στη Γεωργία, παρά από την ίδια την Αγραφιώτου.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, η Αγραφιώτου ανέφερε στην οικιακή βοηθό πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη τότε μητέρα της, που λίγο πριν βρεθεί νεκρή η Αγραφιώτου, πέθανε και εκείνη. Το ίδιο απόγευμα όμως, ένας κούριερ πήγε στο σπίτι με αποδείξεις, που έδειχναν ότι είχε πληρώσει τους λογαριασμούς στο κατάστημα την προηγούμενη μέρα.

Η οικιακή βοηθός υποστήριξε επίσης πως όταν έσπευσε να ειδοποιήσει για την εξαφάνιση της Αγραφιώτου, άτομα του στενού κύκλου, εκείνοι δεν προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Τότε άρχισε να ψάχνει μόνη της σε νοσοκομεία, δίχως αποτέλεσμα.

Επιμένει πως κάλεσε το θύμα δύο φορές στο κινητό της τηλέφωνο, μεταξύ 5:30 το απόγευμα και 7 το απόγευμα, κάτι που προέκυψε και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Η ίδια πάντως υποστήριξε στη συνέντευξή πως στις πέντε με πέντε και μισή το απόγευμα, το τηλέφωνο χτύπησε αλλά μετά ήταν σαν κάποιος να της το έκλεισε. Όταν επιχείρησε να την πάρει ξανά στις 7 το απόγευμα το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Υπενθυμίζεται πως στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ του σουπερμάρκετ, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα.

Η 30χρονη Γεωργιανή διέψευσε τον Αλβανό κηπουρό της Αγραφιώτου ότι σκόπευε να την απολύσει και διαβεβαίωσε πως είχε καλές σχέσεις με την εργοδότριά της, κάτι που προκύπτει και από την έρευνα των Αρχών, αφού σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις οι προηγούμενες οικιακές βοηθοί δεν έμεναν ποτέ πάνω από 10 ημέρες, ενώ εκείνη είχε καταφέρει και είχε μείνει στο σπίτι ήδη έξι μήνες.

Οι αντιφάσεις του Αλβανού κηπουρού

Ο “Βασίλης” που έκανε διάφορες εργασίες για την Αγραφιώτου, όπως την κηπουρική, μαστορέματα, την πήγαινε συχνά και την έφερνε σε δουλειές που είχε ειδικά από τότε που της έκλεψαν το προηγούμενο αυτοκίνητό της μάρκας BMW. Στη συνέντευξή του στο “Φως στο Τούνελ” ισχυρίστηκε πως δεν είχε πάει στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ και δεν είχε πάει ούτε την Αγραφιώτου, κάτι που όχι μόνο διαψεύστηκε από στενή φίλη του θύματος, αλλά διαψεύδεται και από την κατάθεση του ίδιου στις Αρχές.

Τόσο στην πρώτη του κατάθεση στο Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ηρακλείου όσο και στην δεύτερη κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, μετά από αυτή τη συνέντευξη, υποστήριξε πως και το ήξερε το συγκεκριμένο σουπερμάρκετ και την Αγραφιώτου είχε πάει πολλές φορές.

Μάλιστα, ειδικά την δεύτερη φορά και ύστερα από αυτή τη συνέντευξη οι Αρχές τον ανέκριναν επίμονα επί τρεις ώρες κατά τις οποίες δεν υπέπεσε σε αντιφάσεις και υποστήριξε με λεπτομέρειες τα όσα εξ αρχής είχε καταθέσει στην Αστυνομία. Ο λόγος που ενδεχομένως υπέπεσε σε αντιφάσεις στην εκπομπή ίσως να ήταν γιατί στο δικό του μυαλό φοβήθηκε περισσότερο τα ΜΜΕ από τις Αρχές…

Η σύζυγός του που έκανε τα ρεπό της Γεωργιανής κάθε Κυριακή επίσης κατέθεσε στις Αρχές αλλά το μόνο που άκουσαν οι αξιωματικοί από το στόμα της και μάλιστα με λυγμούς ήταν το “πόσο αγαπούσε την κυρία Ελευθερία”.

Σε ό,τι αφορά μία μαρτυρία για το ότι πήγαινε σε γυμναστήριο και αυτό το διασταύρωσαν οι Αρχές, αλλά ανακάλυψαν πως αυτό ήταν πριν 3 χρόνια και άρα κανείς από το γυμναστήριο δεν είχε πρόσφατα νέα της ή εικόνα με ποιους τυχόν μπορούσε να μιλάει ή να συναναστρέφεται.

Η πορεία των εργαστηριακών εξετάσεων και το τραπεζικό απόρρητο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Αρχές σε αυτή την υπόθεση, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου είναι τα τραγικά λάθη που έγιναν όταν εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου στο σουπερμάρκετ, χωρίς να ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα στον χώρο αυτό που αποδεδειγμένα ήταν το τελευταίο της στίγμα, με αποτέλεσμα να περάσουν περίπου 20 ημέρες, μέχρι τυχαία να εντοπιστεί η σορός της στο τρίτο υπόγειο, όταν όμως πλέον είχε συμπληρώσει 34 ημέρες αποσύνθεση το πτώμα, που είχαν επιφέρει σχεδόν καθολική φθορά και επιμόλυνση στα όποια ευρήματα.

Για παράδειγμα μπορεί να βρέθηκε τούφες από μαλλιά στο σημείο αλλά στην πλειονότητά του έχουν επιμολυνθεί από τα πτωματικά υγρά όπως και τα ρούχα που φορούσε από την μέση και πάνω κλπ. Δεκάδες ορφανά αποτυπώματα και αταυτοποίητα γενετικά υλικά δεν πρόδωσαν ακόμα τον δράστη, ενώ πλέον έχουν μείνει ελάχιστα ευρήματα ακόμα να εξετάσουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια πριν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος έρευνας.

Αρκετός καιρός όμως αναμένεται να χρειαστεί για να βγει τυχόν συμπέρασμα και από την περίφημη άρση του τραπεζικού απορρήτου, καθώς μέχρι τώρα ό,τι απαντήσεις έχουν δοθεί κυρίως από περιφερειακά τραπεζικά ιδρύματα είναι αρνητικές και από κάποια άλλα τραπεζικά ιδρύματα δεν φαίνεται καν να έχουν προκύψει μεταβολές (υπενθυμίζεται ότι απαντούν όλες οι τράπεζες και τα υποκαταστήματα, ασχέτως εάν έχει κάποιος λογαριασμό σε αυτές ή όχι). Μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των απαντήσεων θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες ακόμη.

Πρακτικά, οι Αρχές κάθε φορά που σχηματίζουν ένα μοτίβο, κάποιο κομμάτι του “παζλ” δεν “κουμπώνει” με το άλλο και επιστρέφουν πίσω στην αρχή. Αυτό είναι που καθιστά την υπόθεση αυτή έναν πραγματικά δύσκολο γρίφο…, ωστόσο καθώς υπάρχουν ακόμα πράγματα που έχουν να δουν οι Αρχές, να αναλύσουν και να διασταυρώσουν, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κάπου θα καταλήξουν.

Αυτό που σίγουρα απεύχονται από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, είναι η Αγραφιώτου να υπήρξε τυχαία θύμα ενός διεστραμμένου νου, που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να έχει “λουφάξει”, παρακολουθώντας τα όσα γίνονται και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξαναχτυπήσει… Αν η Αγραφιώτου έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας από άτομο του στενότερου ή ευρύτερου κύκλου της τότε αυτό, αργά ή γρήγορα θα μπορέσει να αποκαλυφθεί όπως και σε κάθε άλλη παρόμοια περίπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα