Όλιβερ Τουίστ στα φανάρια της Βούλας. Εκμεταλλευόταν ανηλίκους με επαιτεία

Όλιβερ Τουίστ στα φανάρια της Βούλας. Εκμεταλλευόταν ανηλίκους με επαιτεία

Ανάμεσα στα θύματα και ο γιος του δράστη ενώ όλα τα παιδιά ζούσαν στο ίδιο σπίτι μαζί του και κάθε μέρα τα πήγαινε στα φανάρια για να ζητιανεύουν

Άλλη μία ιστορία που θυμίζει το περίφημο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» ήρθε στην επιφάνεια από τις εξορμήσεις της Αστυνομίας για την πάταξη της εμπορίας ανθρώπων και την εκμετάλλευσή τους στην επαιτεία…, που ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση από διάφορα οργανωμένα κυκλώματα.

Στον ρόλο του εκμεταλλευτή «Φέιγκιν» αυτή την φορά ένας 34χρονος Ρουμάνος που εκμεταλλευόταν τον ίδιο του τον γιο και ακόμη τρεις ανήλικους ομοεθνείς του, οι οποίοι ζούσαν μαζί του στο ίδιο σπίτι και τους εκμεταλλευόταν εξωθώντας τους στην επαιτεία στα φανάρια προς αποκλειστικά δικό του όφελος.

Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο τρόπος που τα άλλα ανήλικα θύματά του κατέληξαν σε αυτόν και αν τυχόν αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους…

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν στην περιοχή της Βούλας, να εξέρχεται από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 34χρονος Ρουμάνος, ένα ανήλικο αγόρι το οποίο στη συνέχεια επαιτούσε, από οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων, στο φανάρι. Ο 34χρονος ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βούλας, όπου συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων και παραμέληση αποτροπής από επαιτεία σε βάρος ανηλίκων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος ανήλικος είναι γιός του 34χρονου και ο ίδιος σε προγενέστερο χρόνο και σε φανάρια της ίδιας περιοχής, επί της Παραλιακής, είχε αφήσει άλλους τρεις ανήλικους ομοεθνείς του (13-16 ετών), με σκοπό επίσης την επαιτεία.

Όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος μετέφερε με το φορτηγό, σε καθημερινή βάση, τους ανήλικους σε διάφορα σημεία της Αθήνας με σκοπό την επαιτεία και την περαιτέρω οικονομική εκμετάλλευση αυτών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ADVERTISING

SHARE: