Ολόκληρη 'φάμπρικα' με πλαστά έγγραφα για αλλοδαπούς στη Νέα Ιωνία

Ολόκληρη 'φάμπρικα' με πλαστά έγγραφα για αλλοδαπούς στη Νέα Ιωνία

Συνελήφθησαν δύο άτομα για πλαστογραφίες και απάτες μετά από υφαρπαγή βεβαιώσεων από Δημόσια Υπηρεσία. Εξιχνιάσθηκαν 16 περιπτώσεις

Συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, ένας 55χρονος Έλληνας και ένας 48χρονος Αλβανός αντίστοιχα, για πλαστογραφίες και απάτες μετά από υφαρπαγή βεβαιώσεων από Δημόσια Υπηρεσία. Επιπλέον, αναζητούνται δύο Έλληνες συνεργοί τους.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με την δράση ατόμων στην Νέα Ιωνία, τα οποία με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων και πλαστών εγγράφων νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στη χώρα, υπέβαλλαν αιτήσεις έκδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για λογαριασμό των προσώπων αυτών, εντοπίστηκαν οι δράστες σε Δημόσια Υπηρεσία, την στιγμή που προέβαιναν στις αντίστοιχες αιτήσεις.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά έγγραφα και συγκεκριμένα εξουσιοδότηση και βεβαίωση κατάθεσης αίτησης έκδοσης άδειας διαμονής, τα οποία ήταν απαραίτητα για την έκδοση των εν λόγω αιτούμενων Αριθμών Μητρώου.

Από την έρευνα, εξακριβώθηκε ότι οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας παραμονής, είχαν εκδοθεί είτε για λογαριασμό άλλου προσώπου είτε από διαφορετική Δημόσια Υπηρεσία.

Περαιτέρω, από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις αμφιβόλου γνησιότητας, πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων καθώς και πλήθος άλλων εγγράφων. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 16 περιπτώσεις. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ADVERTISING

SHARE: