Πακτωλός χρημάτων μέσα από εκβιασμούς για τον εκδότη της εφημερίδας ‘Ακρόπολη’

Πακτωλός χρημάτων μέσα από εκβιασμούς για τον εκδότη της εφημερίδας ‘Ακρόπολη’

Πώς έδρασαν ο εκδότης της "Ακρόπολης" και οι δύο δημοσιογράφοι. Είχαν φτάσει στο σημείο ακόμα και να αφήσουν να εννοηθούν απειλές κατά της ζωής στελέχους ΔΕΚΟ και της οικογένειάς της για να καρπωθούν διαφήμιση

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας, ειδικά στη χώρα μας, όπου άνθρωποι των ΜΜΕ δεν διαφέρουν σε τίποτα με ανθρώπους του υποκόσμου και χρησιμοποιούν την δύναμη των μέσων τους, για να καρπωθούν χρήματα μέσω εκβιασμών.

Στυγνοί εκβιασμοί και απειλές που δημιουργούσαν τζίρους για το κύκλωμα των κακοποιών που ορισμένες φορές άγγιζαν μηνιαίως έως και το μισό εκατομμύριο ευρώ, για μία εφημερίδα που με το ζόρι κυκλοφορούσε και για κατ’ επίφαση ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Η δράση του κυκλώματος στο οποίο φαίνεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009, ενώ η αρχή του τέλους τους ξεκίνησε από πριν περίπου έναν χρόνο, όταν ένα θύμα τους κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών τα όσα βίωνε και συγκεκριμένα ένα στέλεχος ΔΕΚΟ, που κατήγγειλε ότι δεχόταν ακόμα και απειλές κατά της ζωής της και μελών της οικογένειάς της από τον κακοποιό εκδότη και τους «δημοσιογράφους».

Μάλιστα, οι δυσφημιστικές δημοσιεύσεις που έκανε η εφημερίδα «Ακρόπολη» οδήγησαν στην παραίτηση τότε του στελέχους της ΔΕΚΟ. Οι πολύμηνες έρευνες των Αρχών ανέδειξαν πως θύματα των δραστών υπήρξαν ακόμα και ένας γνωστός επιχειρηματίας, διάφορες ΔΕΚΟ και τράπεζες, ενώ μέλη του κυκλώματος ελίσσονταν μέσα από τις σχέσεις τους με πολιτικούς και κόμματα.

Ο κοριός της ΕΥΠ που επιστρατεύτηκε και σε αυτή την περίπτωση, κατέγραψε πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών των κακοποιών με τα θύματά τους, όπου υπήρξαν περιπτώσεις που τους ενοχλούσαν δεκάδες φορές μέσα στην ίδια ημέρα και έφταναν στο σημείο να βρίζουν και να εκτοξεύουν απίστευτες απειλές σε βάρος των θυμάτων τους, για τα οποία φρόντιζαν να μάθουν τα πάντα για την καθημερινότητά τους, ακόμα και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, ώστε να τους απειλούν μεταξύ άλλων με δημόσια διαπόμπευση.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας σε βάρος των εμπλεκομένων και αναμένεται να ακολουθήσει επίσημη παρουσίαση όλων των πτυχών της πολύκροτης υπόθεσης από την Ασφάλεια Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα