Πάνω από 70 πυροκροτητές έκρυβε ο Αφγανός – Εξετάζεται ο ρόλος του ως ‘διανομέας’

Πάνω από 70 πυροκροτητές έκρυβε ο Αφγανός – Εξετάζεται ο ρόλος του  ως ‘διανομέας’
Έκτακτα μέτρα και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Συντάγματος από την Ελληνική Αστυνομία λόγω της επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο νεαρός Αφγανός συνελήφθη σε εστιατόριο του Λυκαβηττού, όπου έκανε φασαρία γιατί δεν ήθελε να πληρώσει – Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του οδηγεί τις Αρχές στο ενδεχόμενο να πρόκειται για "διανομέα" παρά για επιχειρησιακό τρομοκράτη

Περίπου 70 πυροκροτητές μετέφερε τελικά στην τσάντα του ο νεαρός Αφγανός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στον λόφο του Λυκαβηττού, αρχικά από άντρες της Άμεσης Δράσης και στη συνέχεια από την Αντιτρομοκρατική που τον ανακρίνει.

Όλα εκτυλίχθηκαν, όταν ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στον λόφο του Λυκαβηττού κάλεσε την Αστυνομία, γιατί ο νεαρός που κουβαλούσε την τσάντα με τους πυροκροτητές στην Αθήνα, είχε γευματίσει στο εστιατόριο του και αρνούνταν να πληρώσει τον λογαριασμό.

Άντρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, εντόπισαν τους πυροκροτητές στην κατοχή του Αφγανού ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν αμέσως και να ενημερώσουν την Αντιτρομοκρατική που στη συνέχεια ανέλαβε την έρευνα και τον ανακρίνει.

Ο ίδιος δήλωσε διαφορετικά στοιχεία από αυτά που εμφάνισε το σύστημα κατά τη δακτυλοσκόπησή του, αυτό όμως συμβαίνει με πολλούς αλλοδαπούς κάθε φορά που ελέγχονται ή προσάγονται, δηλαδή να δηλώνουν και διαφορετικά στοιχεία, ειδικά όταν θέλουν να κρύψουν κάτι και να προκαλέσουν σύγχυση στις Αρχές.

Από τη δακτυλοσκόπηση προκύπτει ότι ο συλληφθείς είχε αιτηθεί ασύλου, που του είχε χορηγηθεί προσωρινά, μέχρι την τελεσίδικη εξέταση του αιτήματος.

Οι Αρχές δεν έχουν διαπιστώσει ακόμη ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός που είχε στην κατοχή του τόσους πυροκροτητές και εάν ετοίμαζε κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, αν αποτελεί μέλος εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης από την οποία έχει στρατολογηθεί, αν θα παράδιδε κάπου τον οπλισμό και από πού τον προμηθεύτηκε ή αν ανήκει σε πυρήνα φανατικών ισλαμιστών κλπ…

Αυτό που πιστεύουν πάντως στην Αντιτρομοκρατική είναι ότι παραήταν απρόσεκτος και συγκέντρωνε τα βλέμματα πάνω του, κάτι που είναι δεδομένο ότι θα απέφευγε ένας επιχειρησιακός τρομοκράτης και έτσι πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι να έχει παίξει τον ρόλο του «διανομέα» και να είχε παραλάβει για λογαριασμό άλλων τους πυροκροτητές έναντι αμοιβής και να τους μετέφερε επίσης αλλού.

Μέχρι στιγμής δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος με τις Αρχές και η ανάκρισή του συνεχίζεται όπως και η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για να διαπιστωθεί ο ρόλος, οι σκοποί του και οι συνεργοί τους και όπως είναι λογικό, στην ΕΛ.ΑΣ. είναι εξαιρετικά φειδωλοί στην παροχή πληροφοριών, μέχρι να αποσαφηνιστούν πολλά πράγματα.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου έγινε και ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από μέλη της «Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών», στην οποία ανέφεραν ότι έγινε προσαγωγή ενός 19χρονου αλλοδαπού από το σημείο. Αυτή όμως η ανάρτηση δεν έχει αποσαφηνιστεί αν έχει σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό ή με κάτι άλλο, που είναι και το πιθανότερο καθώς τα δύο σημεία απέχουν αρκετά μεταξύ τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 27-01-2018, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σακίδιο που έφερε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο
  • δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο
  • 78 κοινοί πυροκροτητές
  • δύο αναπτήρες
  • ένα στουπί

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Δ.Α.Ε.Ε.Β. και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κύρια Ανάκριση. Οι έρευνες συνεχίζονται.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα