Παρακολουθούν ηλικιωμένους που 'σηκώνουν' τις καταθέσεις τους και τους ληστεύουν

Παρακολουθούν ηλικιωμένους που 'σηκώνουν' τις καταθέσεις τους και τους ληστεύουν

Στα Πατήσια δύο ζευγάρια Ρομά που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, παρακολούθησαν τις κινήσεις ενός 80χρονου σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή και τον ακολούθησαν, βάζοντας τις Αθίγγανες να τον ξυλοκοπήσουν και να τον ληστέψουν

Τον φόβο των πολιτών για τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας εκμεταλλεύονται οι συμμορίες ληστών. Οι κακοποιοί που επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους, παρακολουθούν τις κινήσεις τους στις τράπεζες και όταν αντιληφθούν ότι προβαίνουν σε μεγάλες αναλήψεις τους ακολουθούν και τους ληστεύουν.

Τα τελευταία δύο περιστατικά έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Πατήσια και την Αγία Παρασκευή αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση, στα Πατήσια δύο ζευγάρια Ρομά που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, παρακολούθησαν τις κινήσεις ενός 80χρονου σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή και τον ακολούθησαν. Ξαφνικά, και επί της οδού Δοξαρά, σχεδόν έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου, το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά του, κατέβηκαν αμέσως οι δύο Αθίγγανες και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και το σώμα για να του πάρουν την τσάντα του. Μόλις σώριασαν αιμόφυρτο τον άτυχο ηλικιωμένο, κατάφεραν να του πάρουν την τσάντα του που περιείχε 3.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που τους ανέμεναν οι συνεργοί τους, καταφέρνοντας να εξαφανιστούν. Ο άτυχος ηλικιωμένος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην Αγία Παρασκευή, στη συμβολή των οδών Χίου και Σαλαμίνος. Άγνωστος δράστης παρακολούθησε τις κινήσεις ενός 69χρονου σε υποκατάστημα τράπεζας, από το οποίο προχώρησε σε μία μεγάλη ανάληψη και τον ακολούθησε με αυτοκίνητο. Ξαφνικά, σταμάτησε μπροστά του, βγήκε έξω και άρχισε να τον γρονθοκοπά στο πρόσωπο, καταφέροντας να του αποσπάσει χαρτοφύλακα που περιείχε 25.000 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα. Παρά τις έρευνες της περιπολικών της Αστυνομίας που ακολούθησαν, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών.

ADVERTISING

SHARE: