Πρέβεζα: Έκρυβαν ναρκωτικά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Πρέβεζα: Έκρυβαν ναρκωτικά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης Eurokinissi

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που διακινούσαν ναρκωτικά κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε «καβάντζα» μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης είχαν μετατρέψει ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πρέβεζα, όπου σε έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης βρέθηκε τσάντα με 26,6 κιλά κοκαΐνης, που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, χθες το απόγευμα, συνελήφθησαν δύο Ιταλοί, 51 και 44 ετών, δύο Σέρβοι 47 και 57 ετών και έναν 47χρονο Έλληνας.

Ο ένας Σέρβος και ο ένας Ιταλός θεωρούνται από τις διωκτικές αρχές «αρχηγοί» της ομάδας, που αναλάμβανε να εισάγει και να προωθεί τα ναρκωτικά κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξετάζει τις υπόλοιπες διασυνδέσεις του κυκλώματος, τόσο για την εισαγωγή των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική όσο και τη διακίνησή τους στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση:

«Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών και αρμόδιες Αρχές της Σερβίας, καθώς έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (19-03-2018) σε περιοχή της Πρέβεζας, πέντε (5) άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), ηλικίας 47, 50, 57, 44 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 19-03-2018, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρείας σε περιοχή της Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε (24) δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (26) κιλών και (677) γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο (2) οικίες και σε χώρους της παραπάνω εταιρείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων: Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, Το χρηματικό ποσό των (616) λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, (9) κινητά τηλέφωνα και (12) πακέτα σύνδεσης, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (256) νάιλον συσκευασίες και (4) ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα