Προφυλακίστηκε ο Κ. Δαφέρμος

Προφυλακίστηκε ο Κ. Δαφέρμος
Απολογία ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Νικόλαου Τσιρώνη του επιχειρηματία στην εμπορία των όπλων Κωνσταντίνου Δαφέρμου που συνελήφθη για διακίνηση μαύρου χρήματος σε υπόθεση εξοπλιστικών που ερευνάται από τις δικαστικές αρχές. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Στη φυλακή οδηγείται ο επιχειρηματίας έμπορος όπλων Κ. Δαφέρμος, κατηγορούμενος στα εξοπλιστικά Κορνέτ, ο οποίος δήλωσε ότι δωροδόκησε κατόπιν εκβιασμού. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς, ο επιχειρηματίας Κ. Δαφέρμος που κατηγορείται ότι έδωσε  μίζα ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση του εξοπλιστικού Κορνετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Δαφέρμος παραδέχτηκε πως έδωσε “μίζα” στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντωνη Κάντα. Επεσήμανε όμως ότι η δωροδοκία ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε να του δώσει χρήματα, χωρίς να θυμάται πόσα, καθώς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις τους στον γραφείο του Αντωνη Κάντα στο υπουργείο Αμυνας, τον απειλούσε πώς θα φροντίσει να καθυστερήσει η υπόθεση, με αποτέλεσμα ο Κ. Δαφέρμος να έχανε την αντιπροσώπευση των Κορνέτ. Κι αυτό γιατί θα φαινόταν ότι καθυστερούσε λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας.

Φέρεται να είπε δε στον ανακριτή ότι ενέδωσε στις πιέσεις Κάντα, καθώς -μεταξύ άλλων- την ίδια περίοδο είχε μία δικαστική έρευνα σε εξέλιξη στην Τουρκία, ενώ δεχόταν ανώνυμες απειλές και κατ’ επέκταση φοβήθηκε πως θα απαξιωθεί η δουλειά του.

Οι άλλοι δύο

Την ίδια ημέρα, απολογήθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοι του Κ. Δαφέρμου, ο γιος του και ακόμη ένα μέλος ΔΣ εταιρίας.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και χρηματικής εγγύησης ύψους 80.000 ευρω έκαστος .

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Δαφέρμος συνελήφθη μετά τις απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και την Αυστρία, στα οποία αναφερόταν πως από την εταιρία Σκόρπιονς (φέρεται να ανήκει στον Κ.Δαφέρμο) στην Αυστρία έφυγε μια επιταγή με 800.000 προς άλλη εταιρία (που εικάζεται από τις αρχές ότι ανήκει στον ίδιο) και από κεί κατέληξε σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στην UBS στην Ελβετία. Ο Κάντας είχε πεί τότε πως του δόθηκαν και χρήματα σε μετρητά. Το δεύτερο στοιχείο είναι πως υπάρχει μια διαδρομή χρήματος, συγκεκριμένα 980.000 που καταλήγουν στον Κάντα, και δη σε λογαριασμό που έχει δώσει ο ίδιος στην ανάκριση και έχει πεί ότι προέρχονται απο τον Δαφέρμο για τα Κορνέτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα