Πρόταση να μην αναιρεθεί η καταδίκη για το σκάνδαλο του Παντείου

Πρόταση να μην αναιρεθεί η καταδίκη για το σκάνδαλο του Παντείου

Ο αντεισσαγγελέας του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε να μην μην γίνει δεκτή η αναίρεση που έχουν υποβάλει πέντε από τους εννέα καταδικασθέντες για την εφετειακή απόφαση

Απορριπτική είναι η εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Εμ. Ρασιδάκη, για την αίτηση αναίρεσης που έχουν καταθέσει πέντε καταδικασθέντες για το οικονομικό σκάνδαλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει στην πρότασή του ότι η δευτεροβάθμια καταδικαστική απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, καθώς και ότι ορθά αιτιολογεί τον δόλο και τον σκοπό των κατηγορουμένων.

Την αναίρεση κατέθεσαν πέντε από τους εννέα καταδικασθέντες στην υπόθεση, ενώ ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου οι συνήγοροι τους δήλωσαν ότι η εφετειακή απόφαση στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ έχει αντιφάσεις και κενά.

Ακόμη, σημείωσαν  ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε δεχθεί ότι δεν υπάρχει δόλος ή βαριά αμέλεια των καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το επόμενο διάστημα το Ποινικό Τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι το  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε το καλοκαίρι του 2012 εννέα άτομα  για το περιβόητο σκάνδαλο στο Πάντειο, με ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη. Μεταξύ των εννέα κατηγορουμένων ήταν πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η υπόθεση έγινε ιδιαίτερα γνωστή για τις οικονομικές ατασθαλίες στη διαχείριση του Πανεπιστημίου, ανάμεσά τους η Φεράρι που ειχε αγοραστεί με χρήματα του Ιδρύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα