Ρέθυμνο: Τουλάχιστον τρεις σφαίρες δέχτηκε ο κτηνοτρόφος – “Αστακός” το Αμάρι υπό τον φόβο βεντέτας

Ρέθυμνο: Τουλάχιστον τρεις σφαίρες δέχτηκε ο κτηνοτρόφος – “Αστακός” το Αμάρι υπό τον φόβο βεντέτας
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Eurokinissi

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από χθες ένας 24χρονος, φερόμενος ως δράστης, της δολοφονίας με θύμα τον 63χρονο κτηνοτρόφο - Τον "καίει" η κατάθεση του 23χρονου συνοδηγού που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου - Τι έδειξαν τα ευρήματα του ιατροδικαστή και γιατί οι δύο οικογένειες είναι στα "μαχαίρια"

Τουλάχιστον τρεις σφαίρες δέχθηκε ο 63χρονος κτηνοτρόφος που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητό του μετά την δολοφονική επίθεση εναντίον του στο Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Χθες το βράδυ διενεργήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στον 63χρονο από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη όπου διαπιστώθηκε ότι οι σφαίρες βρήκαν τον κτηνοτρόφο στο κεφάλι και τον θώρακα.

«Δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα. Περιμένουμε κάποιες μετρήσεις για να δούμε ποια προκάλεσε τον θάνατο του 63χρονου ωστόσο τα τραύματα τόσο στο κεφάλι όσο και στον θώρακα θα μπορούσαν να ήταν θανατηφόρα. Στον θώρακα χτύπησε ζωτικά όργανα και στο κεφάλι προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Πώς τραυματίστηκε ο 23χρονος συνοδηγός

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο 23χρονος συνοδηγός δεν φαίνεται να ήταν στόχος των δραστών του χθεσινού εγκλήματος.

«Μία από τις σφαίρες που δέχθηκε ο 63χρονος κτηνοτρόφος μπήκε στο σώμα του, βγήκε και στη συνέχεια μπήκε στο σώμα του συνοδηγού τραυματίζοντάς τον. Δεν πρόκειται για ανεξάρτητη σφαίρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Βρέθηκε ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από χθες το βράδυ ο 24χρονος, φερόμενος ως δράστης, της δολοφονίας με θύμα τον 63χρονο κτηνοτρόφο.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 24χρονος αρνείται κάθε συμμετοχή στο έγκλημα με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες ενώ αναζητούν κι ένα δεύτερο άτομο το οποίο έχει συγγενική σχέση με τον φερόμενο ως δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εμπλοκή του 24χρονου στην δολοφονία του κτηνοτρόφου ενημερώθηκαν οι αρχές από την πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο 23χρονος Αλβανός που τραυματίστηκε κατά την χθεσινή εγκληματική ενέργεια σε βάρος του κτηνοτρόφου.

Ήταν φονική ενέδρα

Φονική ενέδρα είχαν στήσει στον άτυχο κτηνοτρόφο χθες το μεσημέρι την ώρα που κινούνταν με το όχημά του σε δρόμο του Αμαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πατρίς”, ο 23χρονος συνοδηγός κατέθεσε πως την ώρα που κινούνταν με το ΙΧ δύο αυτοκίνητα τους έκλεισαν τον δρόμο – το ένα μπροστά το άλλο πίσω. Ένα νεαρό άτομο – το οποίο κατονόμασε – βγήκε από το ένα όχημα και με μία μαγκούρα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον του κτηνοτρόφου.

Στη συνέχεια όλοι οι εμπλεκόμενοι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα γραφεία της Σήμανσης βρίσκεται το όχημα του κτηνοτρόφου το οποίο εξετάζεται από τις αρχές.

Θα υποβληθεί σε χειρουργείο ο 23χρονος

Από την χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος του κτηνοτρόφου τραυματίστηκε και ο 23χρονος συνοδηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή με τους γιατρούς να δηλώνουν πως δεν κινδυνεύει η υγεία του.

«Η σφαίρα που τον βρήκε στα πλευρά δεν έχει χτυπήσει κάποιο ζωτικό όργανο ή την σπονδυλική. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου ωστόσο θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση της σφαίρας. Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με το ΠΑΓΝΗ για το αν θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου για το χειρουργείο ή θα παραμείνει στο Ρέθυμνο», επεσήμανε μεταξύ άλλων στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Μία βεντέτα που κρατά 9 χρόνια;

Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του 24χρονου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες είχαν διαφορές κατά το παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, πριν εννέα χρόνια ο κτηνοτρόφος είχε σκοτώσει τον παππού του δράστη σε ένα «θερμό» επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πως αυτό το μίσος που υπήρχε στον 24χρονο για την απώλεια του παππού του να ήταν και ο λόγος που πυροβόλησε και σκότωσε τον κτηνοτρόφο.

«Αστακός» το Αμάρι

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από χθες το απόγευμα σε όλη την περιοχή του Αμαρίου μετά την δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κατάσταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες – του θύτη και του θύματος – είναι τεταμένες με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί σε… αστακό υπό τον φόβο των επεισοδίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα