Ρούπα: ‘Είμαι επαναστάτρια. Δεν θα απολογηθώ για τίποτα’

Ρούπα: ‘Είμαι επαναστάτρια. Δεν θα απολογηθώ για τίποτα’
Απολογία στον εισαγγελέα της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη μαζί της, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Για τέσσερα αδικήματα κατηγορείται η Ρούπα. Τι είπε για το 6χρονο παιδί της. Αναλυτικά η δήλωσή της

Ποινική δίωξη ασκήθηκε για τέσσερα συνολικά αδικήματα κατά της Πόλας Ρούπα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής. Η ίδια κατά την είσοδό της φώναξε: “κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου 6 χρόνων παιδί”.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη δεν αφορά σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα και σχετίζεται με τις κακουργηματικές πράξεις της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές και της διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και στα πλημμελήματα της πλαστογραφίας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η Πόλα Ρούπα κατά την είσοδό της στον εισαγγελέα αρνήθηκε να απολογηθεί καταθέτοντας μία έγγραφη δήλωση. Στην Εισαγγελία βρέθηκαν η μητέρα και η αδελφή της, οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

“Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαιη επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της εξόδου από την κρίση” αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΥΠΑ

Τρομοκράτες, εγκληματίες. ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαιη επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της “διεξόδου από την κρίση”.

Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένοι με όλη μου την ψυχή στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωσή μου όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας.

Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσαστε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία. Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. . Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται η ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από τη συστημική κρίση που ζούμε αυτή την ιστορική περίοδο, για την οριστική διέξοδο από κάθε κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί ο καπιταλισμός, το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο.

Είναι η μόνη ελπίδα για την ένοπλη αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης ενάντια σε ένα σύστημα που τη συνθλίβει. Είναι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, για την Κοινωνική Επανάσταση. Για μια κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους”.

“Πρόκειται για απαγωγή και ομηρία του γιου μας”

Η Πόλα Ρούπα κάνει αναλυτική αναφορά και στον 6χρονο γιο της αναφέροντας: “όταν φτάσαμε στην ασφάλεια πήρα το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μας παρά τις επίμονες προσπάθειές που έκανα, δεν μπόρεσα να το δω και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται.

Το παιδί μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν ένα εξάχρονο παιδί”.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι “με το τον κρατούν απομονωμένο από εμένα και τα συγγενικά μου πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό.

Υπεύθυνοι για αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης,μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας Ανηλίκων Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο.

Από χθες 5 Ιανουαρίου έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί σε συγγενικά μας πρόσωπα”.

Κατηγορούμενη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, η 25χρονη

Στην Εισαγγελία οδηγήθηκε και η 25χρονη κοπέλα που συνελήφθη αρχικά με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, αλλά σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη και για συμμετοχή σε οργάνωση. Η 25χρονη στη γραπτή δήλωση της στον εισαγγελικό λειτουργό αποδέχεται τη συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα και όπως λέει αρχίζει απεργία πείνας και δίψας μέχρι ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα.

“Είμαι αναρχικιά, μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα” αναφέρει στη λιτή δήλωσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα