Σήμερα η απολογία Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Σήμερα η απολογία Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) Eurokinissi

Την δική του θέση για το πώς εξαφανίστηκαν τα ονόματα συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ θα αναπτύξει σήμερα ο κατηγορούμενος υπουργός, ενώπιον των δικαστών

Ύστερα από εννέα καθημερινές συνεδριάσεις της δίκης Παπακωνσταντίνου, ήρθε πλέον η “μεγάλη στιγμή, η κορύφωση της διαδικασίας”, όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικ. Πάσσος.

Σήμερα το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός θα βρεθεί ενώπιον των φυσικών δικαστών του, προκειμένου να απολογηθεί για τους χειρισμούς τους στην λίστα Λαγκάρντ, να εξηγήσει δηλαδή τι -κατά τον ίδιο- συνέβη και διεγράφησαν τα ονόματα των τριών συγγενικών του προσώπων.

Ήδη από την πρώτη ημέρα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απευθυνόμενος στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, δήλωσε “κατηγορηματικά αθώος” για τις πράξεις της απόπειρας απιστίας κατά του Δημοσίου και της παράβασης καθήκοντος, που του αποδίδονται.

Το βάρος για τον κατηγορούμενο αναμένεται να είναι μεγάλο πάντως, καθώς λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων περί καταχραστών του Δημοσίου που του αποδίδονται, εφόσον κριθεί ένοχος, η τελική ποινή μπορεί να φτάσει και μέχρι την ισόβια κάθειρξη.

Τελική ευθεία

Πλέον η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου μπαίνει στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης. Μετά την απολογία του κατηγορούμενου υπουργού, το λόγο θα έχει η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου.

Κατά την εισήγησή της, θα προτείνει στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου την ενοχή ή την αθώωση του Γ. Παπακωνσταντίνου και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα  κρίνει τελικά την ποινική μεταχείριση του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα