Σκάνδαλο ΟΣΕ: Προφυλακιστέοι οι 11 από τους 19 κατηγορουμένους

Σκάνδαλο ΟΣΕ: Προφυλακιστέοι οι 11 από τους 19 κατηγορουμένους
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017. (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πρόκειται για την υπόθεση κυκλώματος που εμπορευόταν ανακυκλώσιμο υλικό του ΟΣΕ- Ανάμεσά στους προφυλακιστέους και 8 υπάλληλοι του Οργανισμού

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους, 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ και 3 άτομα που κατηγορούνται ως επικεφαλής του κυκλώματος που φέρονται ότι προκάλεσαν ζημία 7 εκ.ευρώ στο ΟΣΕ μέσω της κομπίνας με το ανακυκλώσιμο υλικό που εμπορεύονταν.

Απολογούμενοι ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, ωστόσο σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, φέρονται ότι εκποιούσαν ανακυκλωσιμο συγκοινωνιακό υλικό του ΟΣΕ, στήνοντας τους πλειστηριασμούς και κλεβοντας στο ζύγι. Η ζημία μέσα σε δύο χρόνια εκτιμάται ότι αγγίζει 7 εκατομμυρια ευρώ. Οι 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ φέρονται ότι αποτελούςαν μέλη του κυκλώματος με επικεφαλής 3 Ρομά, οι οποίοι είχαν στήσει 3 επιχειρήσεις για διαχείριση εκμετάλλευση και πώληση παλιών σιδήρων και μετάλλων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λαμία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του τον Φεβρουάριο του 2015, με τους υπαλλήλους να φέρονται ότι έπαιρναν μίζες από 100 έως 40.000 ευρώ, προκειμένου μεγάλες ποσότητες άχρηστου ανακυκλώσιμου υλικού να φτάνουν σε τρεις εταιρείες που είχαν οι ΡΟΜΑ , χωρίς παραστατικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση προϊσταμένου διεύθυνσης του ΟΣΕ ο οποίος υπέγραψε απόφαση εικονικής μεταφοράς σιδηροδρομικού υλικού από εταιρία που ανήκε σε ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας και σύμφωνα με την αστυνομία πήρε μίζα 15.000 ευρώ. Τα χρήματα σύμφωνα με την Αστυνομία τα αρχηγικά μέλη τα έβγαζαν σε βουλγαρικές και κυπριακές τράπεζες. Στο σπίτι ενός από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ βρέθηκε δεσμίδα με ευρώ με ταινία τράπεζας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον Θ. Σοφό, συνήγορο υπεράσπισης υπαλλήλων του ΟΣΕ, κανείς εκ των εντολέων του δεν αποδέχεται την κατηγορία της δωροδοκίας, ενώ όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ενός υπαλλήλου είπε πως “ασκούσε παράλληλη αγροτική απασχόληση για να ζήσει και τα χρήματα προερχονται από εκεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα