Σκάνδαλο Siemens: Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Σκάνδαλο Siemens: Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο - κλειδί στο σκάνδαλο της Siemens. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Διαβάστε πώς εμπλέκεται στην υπόθεση

Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο – κλειδί στο σκάνδαλο της Siemens, ο οποίος έλαβε από τους ανακριτές Διαφθοράς προθεσμία να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Όσβαλντ βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Και στις δυο περιπτώσεις, ο τραπεζίτης ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του και να ετοιμάσει την απολογία του. Ως μάρτυρας καλείται και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά μίζες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.

Ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς ενεργοποιήθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελλάδας που εκκρεμούσε σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος, τραπεζικό στέλεχος στη Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο κλειδί για μια σειρά από μίζες καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού. Ήδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για δυο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, τα “μαύρα” ταμεία της SIEMENS και τις μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Θα καθίσει στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους για τις δυο υποθέσεις. Επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα