Σκηνοθέτησε ληστεία στο πρακτορείο του αδερφού του για να δικαιολογήσει τα στοιχήματα που έχασε

Αυτοκίνητο της Αστυνιμίας(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
Αυτοκίνητο της Αστυνιμίας(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) EUROKINISSI

Συνελήφθη ένας 25χρονος που σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος του, για να δικαιολογήσει στον αδερφό του ότι έλειπαν οι εισπράξεις του Πρακτορείου που του ανήκει, επειδή τις είχε παίξει σε στοιχήματα

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 25χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το απόγευμα, εργαζόμενος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδερφού του έχασε σε ζωντανά στοιχήματα το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.

Για να δικαιολογήσει την υφαίρεση των χρημάτων, κατήγγειλε ψευδώς στο κέντρο επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ότι δυο άγνωστοι δράστες του ανέκοψαν με όχημα την πορεία του και με την άσκηση σωματικής βίας, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Επιπλέον, επειδή ο 25χρονος «ένιωσε αδιαθεσία από τη ληστεία σε βάρος του», διεκομίσθη με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Ο Άγιος Ανδρέας», για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας συγκροτήθηκε εξειδικευμένο κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο μετέβη άμεσα στον τόπο του περιστατικού, όσο και στο νοσοκομείο, για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και πειστηρίων της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς προανάκρισης, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, υπό το βάρος των οποίων ο 25χρονος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που αφαίρεσε από την επιχείρηση του αδερφού του.

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό στην σχετική της ανακοίνωση η Αστυνομία επισημαίνει «ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διερεύνηση καταγγελιών, διενεργούν πάντοτε με σοβαρότητα και εχεμύθεια, ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες έρευνες, συλλέγοντας αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα και δεν δέχονται αβίαστα τα υποκειμενικά στοιχεία, που κατατίθονται από τους παθόντες».

Υπενθυμίζεται, ότι σε προγενέστερο χρόνο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών είχε εξιχνιάσει ακόμα μια σκηνοθετημένη ληστεία, από λογίστρια ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Πάτρας, ενώ τα χρήματα που είχε δηλώσει ότι είχαν αφαιρεθεί, στην πραγματικότητα τα είχε υπεξαιρέσει.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

ADVERTISING

SHARE: