Στη φυλακή οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

Απολογία στον ανακριτή των 15 συλληφθέντων ως μέλη της "συμμορίας των χρηματοκιβωτίων", την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Απολογία στον ανακριτή των 15 συλληφθέντων ως μέλη της "συμμορίας των χρηματοκιβωτίων", την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Δεκατέσσερις κατηγορούμενοι, ύστερα από πολύωρες απολογίες στον τακτικό ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ένας αφέθηκε ελεύθερος.

Προσωρινά κρατούμενοι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην αποκαλούμενη συμμορία των ληστών που έκλεβε χρηματοκιβώτια.

Από νωρίς το πρωί, οι συνολικά 15 συλληφθέντες απολογούνταν σταδιακά ενώπιον του τακτικού ανακριτή. Τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη του τελευταίου και του εισαγγελέας, οι 14 οδηγήθηκαν στη φυλακή ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, ο ανήλικος κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί, με αποτέλεσμα να δώσει τυπική απολογία και να προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία των κατηγορουμένων αρνήθηκε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κάποιοι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν δευτερεύουσες πράξεις, όχι όμως και ληστείες. Κατά τις ίδιες πηγές, ένας φέρεται να ομολόγησε απόπειρα κλοπής ισχυριζόμενος ωστόσο ότι την έκανε μόνος του και όχι ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τη δικογραφία "ελλιπής", υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν θα έπρεπε να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Τέλος, ανέφεραν ότι η υπόθεση έχει πολύ δρόμο μπροστά της και εκφράζουν την πεποίθηση ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητα των εντολέων τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, η λεία των ληστών των χρηματοκιβωτίων φέρεται να υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ, αν και οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να εντοπίσουν το σύνολο των χρημάτων. Κατά την αστυνομία, ο λόγος είναι πως μετά από κάθε ληστεία, οι εμπλεκόμενοι διασκέδαζαν σε ακριβές πίστες, έκλειναν δωμάτια σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και κατανάλωναν ναρκωτικές ουσίες.

ADVERTISING

SHARE: