Στη φυλακή παραμένει η Βίκυ Σταμάτη

Στη φυλακή παραμένει η Βίκυ Σταμάτη
Η Βίκη Σταμάτη στην έξοδό της από ατα δικαστήρια της Ευελπίδων μετα την απολογία της στο κλιμάκιο των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Βίκυ Σταμάτη, με την τελευταία να ζητά την εξαίρεση της έδρας. Διαβάστε την αντίδραση του ζεύγους Τσοχατζόπουλου

Για έκτη φορά η ελληνική Δικαιοσύνη είπε “όχι” στην αποφυλάκιση της Βίκυ Σταμάτη, με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μην δέχεται ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί η ποινή της με περιοριστικούς όρους. Η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε την εξαίρεση της έδρας του δικαστηρίου.

Αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, η Βίκυ Σταμάτη  θέλησε να λάβει το λόγο, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να ρωτάει: “Πώς είπατε;”

Σταμάτη: Θέλω να μιλήσω. Θέλω να καταθέσω αίτηση εξαίρεσης της έδρας, διότι αντιμετωπίζουμε τη δικαστική εξουσία που αρνείται και δηλώνει αδυναμία να αποδώσει δικαιοσύνη και αλήθεια. Το απόσταγμα του λόγου μου είναι ότι είναι δίκαιο το αίτημά μου και παρακαλώ την εξαίρεση της έδρας.

Άκης: Με συγχωρείται… το λόγο που απορρίψατε την αίτηση δεν μας τον είπατε..

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο…

Άκης: Μπορώ να έχω το λόγο; Σας το ζητώ.

Πρόεδρος: Δεν το έχετε. Θα δείτε τους λόγους, όταν καθαρογραφεί η υπόθεση.

Ο μονόλογος της Βίκυς

Λίγο πριν την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, μίλησε στην έδρα αναφερόμενη και στη λογομαχία που είχε με τη μάρτυρα Σόνια Λεοντοπούλου.

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επιδεικνύεται κατανόηση. Θέλω να απαντήσω για το πλουτισμό και τη δικαιολογημένη αγανάκτησή μου και να καταλαβαίνετε όλοι σας ότι την εξέτισα την ποινή μου.1500 μέρες μόνο στο Ψυχιατρείο και 15 μήνες στη φυλακή. Εγώ και το παιδί μου τελούμε εν αιχμαλωσία. Δεν χρειάζεται να εχει κανείς γνώσεις για να ξέρει ότι το παιδί σε μια τρυφερή ηλικία υφίσταται μια βίαιη μεταχείριση” είπε η Βίκυ Σταμάτη και συνέχισε: “Η φυγή μου ήταν το κύκνειο άσμα μου. Έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, μου το έχουν απαγορεύσει. Ο παιδοκτόνος που σκότωσε και έβρασε το παιδί του, προαυλίζεται. Ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο βρίσκομαι ενώπιον  σας, δεν το κατάλαβα. Δεν αισθάνομαι ένοχη για καμία παράνομη πράξη. Όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου έχουν στραφεί εναντίον μου για να καλύψουν τα νώτα τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα