Στη φυλακή πέντε για διακίνηση κολομβιανής κοκαΐνης

Στη φυλακή πέντε για διακίνηση κολομβιανής κοκαΐνης

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους. Κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε κύκλωμα με δίκτυο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Στη φυλακή οδηγήθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το οποίο έδρευε στα Τρίκαλα.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι πέντε άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ανάμεσά τους, ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλία και πρώην πρόεδρος τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς και ένας Αλβανός επιχειρηματίας, ο οποίος -κατά πληροφορίες- διαθέτει μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας και διακίνησης φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αναφέροντας στον ανακριτή ότι εσφαλμένα δέχθηκε να βοηθήσει το κύκλωμα, αποθηκεύοντας 20 κιλά κοκαΐνης στο σπίτι και στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας του. Όπως ισχυρίστηκε δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, δείχνοντας τους Αλβανούς συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ τον ανάγκασαν να διαθέσει δικό του χώρο για την αποθήκευση ινδικής κάνναβης, και όχι κοκαΐνης. Όπως φέρεται να είπε, δεν ήθελε να χαλάσει η επιχειρηματική συμφωνία που είχε κλείσει μαζί τους.

Αντίθετα, ο επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Φέρεται να είπα στον ανακριτή πως είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στην πατρίδα του και για αυτό δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αναφορικά με τη σχέση του με τον συγκατηγορούμενό του Έλληνα επιχειρηματία, ανέφερε -κατά τις ίδιες πηγές- πως συνεργάζονταν για να τον φέρει σε επαφή με ελληνική εταιρεία γκαζιού και για αυτό άλλωστε βρισκόταν και ο ίδιος στην Ελλάδα.

Αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού και για αυτούς εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην αποθήκη της εταιρίας του Έλληνα επιχειρηματία βρέθηκαν πάνω από 11 κιλά κοκαΐνη. Ο Αλβανός επιχειρηματίας φέρεται να είχε σχέσεις με την Κολομβία από όπου κατηγορείται πως εισήγαγε την κοκαΐνη. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι ναρκωτικές ουσίες πωλούνταν σε πολύ υψηλές τιμές σε ευκατάστατους χρήστες, κυρίως σε Αθήνα και Μύκονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολύ γνωστός επιχειρηματίας πίσω από καρτέλ κοκαΐνης της Θεσσαλίας

Θα γέμιζαν κοκαΐνη τα πιο ακριβά στέκια Νοτίων Προαστίων και Μυκόνου

ADVERTISING

SHARE: