Στην τελική ευθεία η δίκη για τον φόνο της μικρής Άννυς

Στην τελική ευθεία η δίκη για τον φόνο της μικρής Άννυς

Τι υποστήριξαν οι μάρτυρες υπεράσπισης στις καταθέσεις τους. Ως "αδίστακτος" περιγράφεται ο δράστης της στυγερής δολοφονίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την φρικτή δολοφονία της μικρής Άννυς, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 4 κατηγορουμένων. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Ο ψυχίατρος της κατηγορούμενης μητέρας Δημήτρηνα Μπορίσοβα, Δημ. Σούρας, περιέγραψε στο δικαστήριο τι αντικρίσει την πρώτη φορά που εξέταση τη μητέρα της μικρής Αννυς πριν ακόμη αυτή συλληφθεί. “Αντίκρυσα μία μητέρα που ήταν ιδιαίτερα χάλια. Στεναχωρημένη, απελπισμένη, δεν ήξερε να μου απαντήσει σε απλές ερωτήσεις. Είχε υποστεί το απόλυτο σοκ όταν έμαθε από τα χείλια τους άντρα της τι είχε γίνει, την ομολογία του. Δεν μπορεί να είναι μία γυναίκα που έχει κάνει αυτά που της αποδίδονται” είπε και εξήγησε ότι όταν τον κάλεσαν πρώτη φορά της έκανε μία ένεση με αγχολυτικό και έλεγξε να μην μείνει μόνη της, φοβούμενος απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τον Δ. Σούρα, σήμερα η κατηγορούμενη πάσχει από κατάθλιψη. “Αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της κατάθλιψης και μετά είναι η αποδοχή” ανέφερε ο ψυχίατρος για τη γυναίκα που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος..

Αναφορικά με τον βασικό κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία και πατέρα της μικρής Άννυς, Σάββα, επεσήμανε πως ένας άνθρωπος που ομολογεί κάτι τέτοιο, είναι άνθρωπος που δεν διστάζει σε τίποτα. “Είναι δυνατόν να μην σκοτώσει όταν παραδέχεται ότι έκανε τόσο χειρότερα; Δεν υπάρχει λογική. Τα πάντα μπορούν αν συμβούν. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθημα και άρα ενοχές. Δεν υπάρχει μεταμέλεια”.

Υπεράσπιση: Τον έχετε εξετάσει εσείς ο ίδιος;

Μάρτυρας: Δύο έγκριτοι ψυχίατροι τον εξέτασαν και με βάση αυτές τις εκθέσεις φαίνεται η ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας του κατηγορουμένου. Είμαι ο ψυχίατρος της μητέρας και έχω 35 χρόνια στην πλάτη, δεν είμαι ανίκανος να απαντήσω.

Υπερ: Κάνετε συχνά διαγνώσεις χωρίς να έχετε εξετάσει τον ασθενή;

Μαρτ: Το πιο εύκολο είναι να με προσβάλλετε, το πιο δύσκολο είναι να τον αθωώσετε.

Στη συνέχεια κατέθεσε και ο αδελφός της Δημήτρηνα Μπορίσοβα, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη δεν είχε καμία ανάμειξη. “Όταν χρειαζόταν κάτι η μικρή, εκείνη πάντα ήταν παρούσα” υποστήριξε, ενώ ανέφερε ότι δεν είχε καταλάβει αν υπήρχαν προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού ή με την ανατροφή της άτυχης Άννυς.

Μάρτυρας: Κάποια στιγμή μας πήρε η αδελφή μου και είπε ότι χάθηκε το παιδί.

Εισαγγελέας: Μετά είχατε επικοινωνία;

Μάρτ: Όχι

Εισαγγ: Σας είπε πως χάθηκε;

Μαρτ: Μας είπε ότι ήταν σε ίδρυμα. Γιατί έτσι της είπε εκείνος.

Εισαγγ: Τότε γιατί έβγαινε και έλεγε ότι εξαφανίστηκε; Γιατί έβαλε τη φωτογραφία του παιδιού στο Άμπερ Αλέρτ;

Μαρτ: Διότι της είπε ψέμματα για το ίδρυμα..

Εισαγγ: Αν το παιδί σου είναι σε ίδρυμα, ψάχνεις στα ιδρύματα για να το βρεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα