Στο εδώλιο για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Στο εδώλιο για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Η επιγραφή της ΔΕΗ στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Συμβούλιο Εφετών παρέπεμψε σε δίκη συνολικά 59 άτομα -ανάμεσά τους και πρώην προέδρους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ- για την υπόθεση των συνδικαλιστικών δαπανών.

Ένα βήμα πριν τις δικαστικές αίθουσες βρίσκεται μία σημαντική υπόθεση που αφορά στις συνδικαλιστικές δαπάνες στη ΔΕΗ.

Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε διπκη συνολικά 59 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι, είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Το δικαστικό συμβούλιο στο βούλευμά που εξέδωσε, αναφέρεται στις κατηγορίες για την έκδοση τιμολογίων τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, όπως επίσης και για δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο φέρεται να μην επεστράφη ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά το σχετικό πόρισμα του  επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, περιέχονται στοιχεία για μεγάλα χρηματικά ποσά που είχα λάβει η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια, διοργανώσεις που όπως προέκυψε δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα