Στο εδώλιο για τη μικρή Άννυ

Στο εδώλιο για τη μικρή Άννυ
Οι κατηγορουμένοι για την υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας και της εξαφάνισης του πτώματος της 4χρόνης Άννυ τον Απριλίου του 2015, ο πατέρας του κοριτσιού Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββας), ο φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) καθώς και η μητέρα του κοριτσιού Δημητρίνα Μπορίσοβα, οδηγούνται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016. Με βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο Σάββας και ο Νικολάι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού και η Δημητρίνα Μπορίσοβα για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 4χρονης Άννυ αναβιώνει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Οι πρωταγωνιστές ενός από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των ποινικών χρονικώγια σήμερα το πρωί, η διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καν, με τραγικό θύμα την 4χρονη Άννυ, θα καθίσουν σήμερα το πρωί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, δύο μήνες πριν τη λήξη της 18μηνης κράτησής τους.

Τέσσερις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων και οι γονείς της μικρής Άννυς, η σωρός της οποίας εξαφανίστηκε με ιδιαίτερα βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο, καλούνται από δικαστές και ενόρκους να αντιμετωπίσουν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Ο Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ καθώς και ο φίλος του,  Νασίφ Αχμέντοφ, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού, ενώ η Δημητρίνα Μπορίσοβα για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος. Τέλος, φιλικό πρόσωπο της τελευταίας κατηγορείται για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

Αν και η δίκη έχει προσδιοριστεί κατηγορούμενος Νασίφ Αχμέντοφ έχει κληθεί την ίδια ώρα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών για τη συνέχιση ή μη της προσωρινής του κράτησης. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα στο δικαστήριο για τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε βάρος του ίδιου κατηγορούμενου, ο οποίος ειναι Βουλγαρικής υπηκοότητας και μέχρι σήμερα δεν έχει απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ σκότωσε το τετράχρονο παιδί του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς όμως να έχει μέχρι σήμερα εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη το έγκλημα. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξαφάνισε με την πλέον αποτρόπαια μέθοδο το σώμα του ίδιου του του παιδιού, έχοντας μάλιστα και τη συνδρομή τρίτων προσώπων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο βιολογικός πατέρας της μικρής Άννυς δεν έδειξε σημάδια μεταμέλειας, αλλά αντίθετα παρουσίασε αδιαφορία για την κακομεταχείριση άλλων, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, δολιότητα από επανειλημμένα ψεύδη και ένα διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης και παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων. Παρ’ όλα αυτά κρίθηκε πως δεν πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, ζητώντας την επανεξέτασή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα