Στο σπίτι του στον Βαρνάβα ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο σπίτι του στον Βαρνάβα ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια συνόδευσαν στον Βαρνάβα, όπου θα περάσει την 48ωρη άδειά του, η σύζυγός του, ο γιος του, η δικηγόρος του και αλληλέγγυοι

Στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα βγήκε, ως αδειούχος για πρώτη φορά, από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, Κουφοντίνας έφτασε στο σπίτι του με όχημα που οδηγούσε η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου και στο οποίο επέβαιναν ακόμη ο γιος του Έκτορας και η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ. Το αυτοκίνητο τους συνόδευαν οχήματα αλληλέγγυων.

Έξω από το σπίτι, επικράτησε προς στιγμήν ένταση όταν οι αλληλέγγυοι αντιλήφθηκαν τους δημοσιογράφους, με την κα Κούρτοβικ να ζητάει ηρεμία. “Αφήστε τον ήσυχο, ήρθε να ξεκουραστεί” έλεγαν οι αλληλέγγυοι στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα ο Κουφοντίνας έφαγε με την παρέα του στην πλατεία του χωριού.

Εκτός φυλακής μετά από 15 χρόνια

Για πρώτη φορά από το 2002, όταν παραδόθηκε στις αρχές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε σήμερα το μεσημέρι εκτός φυλακών,  με τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο του Έκτορα να τον υποδέχονται.

Έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι του Κουφοντίνα, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με συνθήματα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε ενώπιον του συμβουλίου προκειμένου να ακουστεί για την 48ωρη άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, που είναι οι μόνες που ζητεί ο νόμος.

Με άλλα λόγια, επικαλέστηκε τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ανέφερε: “Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα”.

Το αρμόδιο συμβούλιο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας 2 φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου  διαμονής του.

Το ηγετικό στέλεχος της 17Ν έλαβε διήμερη άδεια ύστερα από συνεχείς αιτήσεις που έπεφταν στο κενό.

Να τονιστεί πως για πρώτη φορά ο εισαγγελικός λειτουργός που συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή, δέχθηκε με τη σειρά του το αίτημα Κουφοντίνα, όπως και τα άλλα δύο μέλη.

Πηγές από τις φυλακές Κορυδαλλού εξηγούν πως μία άδεια δεν σηματοδοτεί αθωωση ή καταδική του κρατούμενου, επισημαίνοντας πως δεν λαμβάνεται σε σχέση με τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά με τη συμπεριφορά του στη φυλακή. Όπως ήδη έχει αναφέρει το news247, αρκεί ο κρατούμενος για ισόβια κάθειρξη να έχει συμπληρώσει 8 πραγματικά έτη έκτιση

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η δικηγόρος του Γ. Κούρτοβικ μίλησε για δίκαιη κρίση και δικαίωμα του κρατούμενου στην άδεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα