Συμμορία Ρομά εντόπιζε τα θύματά της μέσω αγγελιών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Η μεθοδολογία της σπείρας των τεσσάρων Ρομά είναι γνώριμη και κοινή με αυτή μίας άλλης σπείρας που εξαρθρώθηκε στο Ζεφύρι στα τέλη Απριλίου. Εντόπιζαν και εκείνοι τα θύματά τους μέσω διαδικτυακών αγγελιών για online αγορές προϊόντων και οχημάτων

Νέα αστυνομική επιχείρηση στήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σύμφωνα με πληροφορίες του News247 σε καταυλισμό Ρομά στο Μενίδι με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει τουλάχιστον 10 ληστείες τους τελευταίους 18 μήνες.

Η μεθοδολογία της σπείρας των τεσσάρων Ρομά είναι γνώριμη και κοινή με αυτή μίας άλλης σπείρας που εξαρθρώθηκε στο Ζεφύρι στα τέλη Απριλίου και ήταν υπεύθυνη για 67 ανάλογες περιπτώσεις και μάλιστα σε διάστημα μόλις ενός έτους.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της νέας σπείρας που εξαρθρώθηκε εντόπιζαν και εκείνοι τα θύματά τους μέσω διαδικτυακών αγγελιών ή ιστοσελίδων που γίνονταν online αγορές διαφόρων προϊόντων, κυρίως τροφίμων και οχημάτων.

Καλούσαν στο τηλέφωνο τα υποψήφια θύματα και τους έδιναν ραντεβού έξω από τον καταυλισμό για να μην κινήσουν τις υποψίες τους, ενώ όταν οι ανυποψίαστοι ενδιαφερόμενοι πήγαιναν στα ραντεβού, τους οδηγούσαν με διάφορες προφάσεις εντός του καταυλισμού και τους λήστευαν με την απειλή όπλων.

Στη συνέχεια, μεταπωλούσαν οι Ρομά τα κλοπιμαία στην «μαύρη αγορά» και καρπώνονταν τα χρήματα από τις πωλήσεις.

ADVERTISING

SHARE: