Συνελήφθη 29χρονος για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη 29χρονος για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας
Ελληνική Αστυνομία Eurokinissi

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι, που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ προέκυψε και η διακίνησή τους μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 29χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος κάνοντας χρήση δύο ηλεκτρονικών ιχνών και αποκτώντας πρόσβαση σε θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό δύο αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου του 29χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι, που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ προέκυψε και η διακίνησή τους μέσω διαδικτύου.

Ο 29χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88

  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios – android : FEELSAFE e-Commerce

  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»

  • Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας

  • Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/
     

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα