Συνελήφθη 61χρονος για παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη 61χρονος για παιδική πορνογραφία
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 61χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κάποια από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 61χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 61χρονου, σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη υπό έρευνα υπόθεση και συνελήφθη. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. O συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•Τηλεφωνικά: 11188

•Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

•Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

•Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα