Συνελήφθη Κονγκολέζος χειρουργός του Ερυθρού Σταυρού για 'φακελάκι'

Συνελήφθη Κονγκολέζος χειρουργός του Ερυθρού Σταυρού για 'φακελάκι'

Ο ειδικευόμενος γιατρός που είχε εντρυφήσει για τα καλά στις ελληνικές «συνήθειες» ζητούσε συνεχώς «φακελάκια» από 87χρονη ασθενή του

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών ένας 36χρονος Κονγκολέζος, ειδικευόμενος χειρουργός του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για παράβαση καθήκοντος και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της κόρης μίας ασθενούς, σύμφωνα με την οποία, την 31 Μαΐου είχε συνοδεύσει την 87χρονη μητέρα της σε Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, την είχε εξετάσει ο συλληφθείς ιατρός, συστήνοντας της συντηρητική θεραπεία και της είχε προτείνει να την πραγματοποιήσει ο ίδιος με επισκέψεις στο σπίτι της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ανά επίσκεψη και ακολούθως, συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ, κατά την έκτη επίσκεψη. Σε προγραμματισμένη συνάντηση, προχθές, στο σπίτι της 87χρονης ασθενούς, η κόρη της παρέδωσε στον γιατρό, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν στον 36χρονο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

ADVERTISING

SHARE: