Συνελήφθησαν ο 'ψηλός' και ο 'κοντός' - Λήστευαν πρακτορεία και σουπερμάρκετ

Συνελήφθησαν ο 'ψηλός' και ο 'κοντός' - Λήστευαν πρακτορεία και σουπερμάρκετ

Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου « full-face » ή με μαντήλια

Υπεύθυνοι για τουλάχιστον 31 ληστείες ήταν ο «ψηλός» και ο «κοντός» που χτυπούσαν κυρίως σε βάρος πρακτορείων, σουπερμάρκετ και ταχυφαγείων σε διάφορα σημεία της Αττικής και έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας.

Συνήθως μετέβαιναν στόχους με το μοτοσικλέτα, πάντα ένοπλοι και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Από την Αστυνομία συνελήφθησαν ένας 32χρονος Βούλγαρος και ένας 29χρονος Έλληνας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας ακόμη 38χρονος Έλληνας συνεργός τους.

Για την υπόθεση έγινε και επίσημη παρουσίαση σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής. Ακολουθούν οι δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου.

Συνελήφθησαν ο 'ψηλός' και ο 'κοντός' - Λήστευαν πρακτορεία και σουπερμάρκετ

Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης: «Διακριβώθηκε η δράση των κατηγορουμένων από τον Απρίλιο του 2017»

«Σε παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις τη Δευτέρα 21 Νοέμβριου, σε Καματερό και Ίλιον, καταφέραμε να συλλάβουμε δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας, ένα 32χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και ένα 29χρονο ημεδαπό, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Από τις επισταμένες έρευνες της Υπηρεσίας μας, την ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών από τα σημεία διάπραξης των ληστειών και την αξιοποίηση των υπόλοιπων προανακριτικών δεδομένων, διακριβώθηκε η δράση των κατηγορουμένων από τον Απρίλιο του 2017 και ταυτοποιήθηκε η συμμέτοχη τους σε τριάντα μια 31 υποθέσεις, με λεία που υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην εξιχνίαση 11 ληστειών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, 10 ληστειών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ και 8 ληστειών σε καφετέριες και ταχυφαγεία, ληστείας σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «ΞΥΣΤΟ» και κλοπής από πλανόδιο πωλητή ανάλογων δελτίων.

Η έρευνα μας συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των ληστειών που έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες και να ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για τη μεθοδολογία των δραστών, τα αποτελέσματα των ερευνών και τα ευρήματα από τις κατασχέσεις θα σας παρουσιάσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος».

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος: «Ο ψηλός και ο κοντός»

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχθές, 21 Νοεμβρίου 2017, στο Περιστέρι Αττικής, 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 29χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε η δράση δύο τουλάχιστον ατόμων από τις αρχές Απριλίου του έτους 2017, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ο ένας με ύψος 1,80 m περίπου και αδύνατος (αποκαλούμενος ως «ψηλός») και ο έτερος με ύψος 1,65 περίπου και εύσωμος (αποκαλούμενος ως «κοντός»), που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, σουπερμάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κ.α.), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου « full-face » ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους από τα θύματά τους, και με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσαν από το ταμείο χρηματικά ποσά (εισπράξεις), ακόμη και τυχερά δελτία. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των τριών κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- μεταλλικό πιστόλι (ρέπλικα), μαύρου χρώματος και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο),

- κουκούλες « full - face » και σκούφοι,

- ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,

- 0,7 γραμμάρια κάνναβης,

- 12 ναρκωτικά δισκία,

- 2 κινητά τηλέφωνα,

- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και

- δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής, μετά την τέλεση των ληστειών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: