Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών έξω από Νοσοκομεία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών έξω από Νοσοκομεία

Την «κόκα του φτωχού», κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ανακατεμένη με υγρά μπαταρίας που σε μετατρέπει αιφνίδια ακραία βίαιο, πωλούσαν διακινητές έξω από το Νοσοκομείο Γεννηματά

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, στη Λεωφόρο Μεσογείων στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, τρεις Έλληνες, δύο άνδρες ηλικίας 58 και 44 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 41 ετών, για κατοχή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Αθήνας και σε χώρους εξωτερικά κέντρων που χορηγείται μεθαδόνη, εντοπίσθηκε ο 58χρονος στη Λεωφόρο Μεσογείων, εξωτερικά κέντρου που χορηγείται μεθαδόνη, έξω από το Νοσοκομείο Γεννηματά, να προμηθεύει τον 44χρονο με ναρκωτικά δισκία.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του 58χρονου και της 41χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8 κιλών και 553 γραμμαρίων, ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisa) βάρους 16 γραμμαρίων, 125 ναρκωτικά δισκία, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 κινητά τηλέφωνα.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατασχεθείσες ποσότητες προορίζονταν για διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας και σε χώρους εξωτερικά κέντρων που χορηγείται μεθαδόνη. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Το Shisa είναι γνωστό στις πιάτσες και ως η «κόκα του φτωχού» και πρόκειται για κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ανακατεμένη με υγρά μπαταρίας που μετατρέπει αιφνίδια τον χρήστη ακραία βίαιο. Εξαιτίας χρήσης Shisa έχουν καταγραφεί από βιασμούς ως και ακραίες βιαιοπραγίες, ενώ οι θάνατοι λόγω χρήσης ενός τόσο τοξικού ναρκωτικού είναι πολύ συχνοί.

ADVERTISING

SHARE: