Σύροι διακινητές αναζητούνταν στην Ουγγαρία, συνελήφθησαν στα Πατήσια

Σύροι διακινητές αναζητούνταν στην Ουγγαρία, συνελήφθησαν στα Πατήσια
Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σε επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών (Φωτό αρχείου) Eurokinissi

Οι δύο Σύροι που αναζητούνταν για διακίνηση μεταναστών από την Ουγγαρία σε άλλες χώρες ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, απ’ όπου συνέχισαν την διακίνηση αυτή την φορά μέσω της χώρας μας.

Συνελήφθησαν στα Πατήσια, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, δύο Σύροι, ηλικίας 36 και 32 ετών, για κατοχή και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλλήψεις αυτές είναι αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με το Γραφείο της EUROPOL στην Ελλάδα/ EURTF , τις Διευθύνσεις Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Δ.Δ.Α.Σ.) και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και τις Αστυνομικές Αρχές της Ουγγαρίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, συγκρότησε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες για αλλοδαπό, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης παράνομης προώθησης μεταναστών, που δραστηριοποιείτο στην Ουγγαρία αλλά τον τελευταίο καιρό είχε εγκατασταθεί στη χώρα μας. Σε βάρος του μάλιστα είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση των προανακριτικών στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του υπό έρευνα αλλοδαπού, καθώς και συνεργού του, εντοπίσθηκε η οικία που διέμενε καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Κατόπιν αυτών και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Πατησίων, συνελήφθησαν ο 36χρονος και ο 32χρονος και μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες και στα οχήματα τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23 Δελτία Ταυτότητας, 6 διαβατήρια, 3 Ειδικές Προξενικές Θεωρήσεις (VISA), 10 άδειες ικανότητας οδήγησης, 10 άδειες διαμονής, δύο Υπηρεσιακά Σημειώματα, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, 315 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι από τα ανωτέρω κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, 11 είναι καταχωρημένα ως κλαπέντα-απολεσθέντα. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα