Τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΩΝ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΩΝ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στους 13, μέχρι στιγμής, οι συλληφθέντες. Πως λειτουργούσε το κύκλωμα που είχε πλοκάμια μέχρι και την Ασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αττική και στην Δυτική Ελλάδα για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ιταλία με χρήση πλωτών μέσων και από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου.

Μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν 13 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, Έλληνες και αλλοδαποί και απετράπη σε συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό, η διακίνηση 33 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους, λόγω της κακής κατάστασης του σκάφους και της παντελούς έλλειψης σωστικών μέσων, είχαν επιβιβασθεί σε αυτό με προορισμό την Ιταλία και εντοπίσθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου κοντά στην περιοχή των Παξών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, 7 Πακιστανοί, ένας Ινδός που ήταν και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, 4 Έλληνες και ένας Αλβανός που ήταν ο καπετάνιος του πλοιαρίου που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες μεταφορές τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Μάλιστα, η τελευταία μεταφορά έγινε με επιβίβαση των παράνομων μεταναστών στην Αμμουδιά Πρεβέζης με κατεύθυνση τους Παξούς, όπου και τους σταμάτησε το λιμενικό. Στο πλοιάριο επέβαιναν ως διακινούμενοι, 25 Θιβετιανοί, 7 Πακιστανοί και ένας Ινδός.

Πως λειτουργούσαν

Το κύκλωμα, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσε σε τρία επίπεδα. «Πλοκάμι» του κυκλώματος λειτουργούσε στη Ασία όπου εντόπιζε κυρίως από την Ινδία, το Πακιστάν και τις γειτονικές χώρες κόσμο που επιθυμούσε να μεταναστεύσει στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, μέλη του κυκλώματος τους μετέφεραν στην Τουρκία, όπου έμεναν αρχικά για ένα χρονικό διάστημα και αργότερα τους έφερναν στην Ελλάδα μέσω Έβρου. Από εκεί τους παραλάμβαναν φορτηγά και τους διακινούσαν σε όλη την Επικράτεια.

Κάποιοι από αυτούς επιθυμούσαν να παραμείνουν ή δεν είχαν άλλα χρήματα για να δοκιμάσουν να συνεχίσουν το ταξίδι και όσοι μπορούσαν απευθύνονταν στο κύκλωμα για την περαιτέρω μεταφορά τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε εξέλιξη επιχείρηση για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

ADVERTISING

SHARE: