Θεσσαλονίκη: Ένας δάσος από χασισόδεντρα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στη λίμνη Κορώνεια

Ολοκληρώθηκε χθες (22.08.2017) ακόμα μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια πεντακόσια δώδεκα (1.512) δενδρύλλια. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου. Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε ορεινή δασώδη περιοχή του παραπάνω Δήμου, συνολικά μια φυτεία, όπου καλλιεργούντο επιμελώς 1.512 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρο, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.
(EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
Ολοκληρώθηκε χθες (22.08.2017) ακόμα μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια πεντακόσια δώδεκα (1.512) δενδρύλλια. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου. Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε ορεινή δασώδη περιοχή του παραπάνω Δήμου, συνολικά μια φυτεία, όπου καλλιεργούντο επιμελώς 1.512 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρο, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης. (EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) EUROKINISSI

Παράλληλα στα Ιωάννινα κατασχέθηκαν 103 κιλά ινδικής κάνναβης και έγιναν 4 συλλήψεις, σε δυο αστυνομικές επιχειρήσεις

Περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία βόρεια της λίμνης Κορώνειας, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αναζήτησης περιοχών όπου υπάρχουν καλλιέργειες του φυτού κάνναβης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, εντόπισαν συστάδα αυτοφυών δενδρυλλίων κάνναβης με συνολικά 1.080 φυτά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εκρίζωση και κατάσχεσή τους.

Τέσσερις συλλήψεις στα Ιωάννινα

Ο εντοπισμός και η κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους 103 κιλών, καθώς και 4 συλλήψεις, είναι το αποτέλεσμα δύο επιχειρήσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στην Ιόνια Οδό και στο προάστιο Αμφιθέα.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό στα διόδια Τερόβου, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 36χρονος Αλβανός με συνοδηγό έναν 41χρονο συμπατριώτη του. Μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του οχήματος, 5 σάκοι με 14 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 51 κιλών και 150 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθηκαν οι δύο Αλβανοί ως κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την δεύτερη αστυνομική επιχείρηση, οι άνδρες της Δίωξης εντόπισαν προχθές το μεσημέρι, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης, στο ύψος της Ελεούσας Ιωαννίνων ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν, ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης και με επικίνδυνο ελιγμό διαφυγής ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Το όχημα εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, όπου συνελήφθησαν ο 47χρονος οδηγός και μια 31χρονη Γεωργιανή που ήταν συνοδηγός.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, πριν από τη σύλληψή τους, είχαν αποκρύψει σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 52 κιλών και 300 γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών που ακολούθησαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, και η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι 4 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

( Πληροφορίες: Thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αρχείου)

ADVERTISING

SHARE: