Θεσσαλονίκη: Εταιρεία αγροτικών προϊόντων εξαπατούσε για χρόνια αγρότες

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία αγροτικών προϊόντων εξαπατούσε για χρόνια αγρότες
Τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 22 αγροτών-Η εταιρεία που τους εξαπάτησε με την αγορά των προϊόντων τους δίχως να τους καταβάλει χρήματα αποκόμισε όφελος άνω των 590.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 22 ατόμων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 23 έως 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, ως διαχειριστές υπαρκτής εταιρείας εμπορίας αγροτικών προϊόντων, την οποία παρουσίαζαν ως εδραιωμένη στην αγορά αγροτικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παθόντων (αγροτών), πείθοντας τους να προβαίνουν στην πώληση της αγροτικής τους παραγωγής (ρύζι και καλαμπόκι), από το 2014 έως το 2017, χωρίς όμως να καταβάλλουν το ανάλογο αντίτιμο των προϊόντων.

Το ύψος της συνολικής ζημίας που προκλήθηκε στους παθόντες από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει τις 593.000 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα