Την Παρασκευή απολογείται ο Κ. Δαφέρμος

Την Παρασκευή απολογείται ο Κ. Δαφέρμος

Ο έμπορος όπλων έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή. Δηλώνει αθώος καθώς "αν βρεθεί ένας με στοιχεία που να λέει ότι η σύμβαση ήταν επιζήμια για το Δημόσιο, να πάω ισόβια"

Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο έμπορος όπλων Κ. Δαφέρμος από τον ανακριτή Διαφθοράς για την υπόθεση των εξοπλιστικών Κορνέτ.

Ο Κ. Δαφέρνος που συνελήφθη την Τρίτη κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναμένεται να δηλώσει αθώος. Όπως χαρακτηριστικά έχει ήδη υποστηρίξει: “αν βρεθεί ένας με στοιχεία που να λέει ότι η σύμβαση ήταν επιζήμια για το Δημόσιο, να πάω ισόβια! Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία”.

Το ένταλμα σύλληψής εκδόθηκε από τον ανακριτή Διαφθοράς Ν. Τσιρώνης τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον γιό του και έναν 80χρονο (ως μέλη ΔΣ άλλης εταιρίας) θα απολογηθούν τελικά την Παρασκευή αφού σήμερα θα λάβουν γνώση της δικογραφίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε μίζα 3 εκατομμυρίων ευρώ στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, κατ’ ομολογία του τελευταίου ενώπιον ανακριτή διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο Α. Κάντας είπε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό. Η απολογία Κάντα ως γνωστόν δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και οδήγησε σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς Ελβετία και Αυστρία.

Οι απαντήσεις φαίνεται πως επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά του με αποτέλεσμα τις τρεις συλλήψεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα